Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ποδαρικό με... αναβολή

 

gipedo-xionia

Αναβλήθηκε η 13η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΝΕ, μετά από απόφαση που πήρε η Ένωση νωρίς το πρωί του Σαββάτου (7/1).

Τα πρώτα χιόνια που έπεσαν την περασμένη Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, αποτέλεσαν ανησυχητικό και ανασταλτικό παράγοντα για τη διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου στην Ευρυτανία (Α΄ ΕΠΣΝΕ).

 Άλλωστε, εδώ είναι συχνό το «φαινόμενο», μόλις χιονίσει η σκέψη όλων να πηγαίνει εκεί.

Και πράγματι, νωρίς την επόμενη ημέρα (7/1) η ΕΠΣ γνωστοποίησε στις ομάδες, τους παράγοντες, τους διαιτητές και γενικά στους άμεσα ενδιαφερόμενους ότι η αναβολή είναι οριστική.

Προηγήθηκε βέβαια ο έλεγχος, από πλευράς Ενώσεως στα δύο γήπεδα της πόλης, αλλά και η επιβεβαίωση πως τα γήπεδα των Κερασοχωρίου και Παλαιοκατούνας ήταν ακατάλληλα για την διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Βέβαια, αυτή η αναβολή προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην κοινή γνώμη, μεταξύ των παραγόντων, αφού γρήγορα ο καιρός άλλαξε και μάλιστα αρκετά νωρίτερα από την ορισθείσα ώρα πραγματοποίησης των αγώνων.

 

Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου

Ο αγώνας Μυρίκη - Φραγκίστα ήταν αρχικά να γίνει στο Προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, όμως εκεί ήταν αδύνατον να γίνει αγώνας.

Εθνικό Στάδιο Καρπενησίου

Αν και τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχε στρώμα χιονιού στο τερέν, μετά τις 10.30π.μ., στο γήπεδο δεν υπήρχε δείγμα… νιφάδας!! Επίσης, η Μυρίκη, ανεπίσημα, δεν είχε καμία αντίρρηση να γίνει ο αγώνας στο Εθνικό Στάδιο.

Ο ίδιος και καλύτερος καιρός επικρατούσε και την Κυριακή, γεγονός που σημαίνει πως και το ντέρμπι Αίολος - Άγραφα θα διεξαγόταν ομαλότατα.

Γήπεδο Κερασοχωρίου

Πολυ νωρίς το πρωί του Σαββάτου άτομα που βρέθηκαν στο γήπεδο Κερασοχωρίου είδαν τον αγωνιστικό χώρο καλυμμένο με χιόνι, σε αρκετά σημεία, όμως και εκεί αρκετές ώρες πριν τον αγώνα Κρέντη - Ραπτόπουλο, το μόνο εμπόδιο ήταν ορισμένες εστίες νερού. Μάλιστα, άνθρωποι της περιοχής μας είπαν χαρακτηριστικά: «Ίσως και να μπορούσε να γίνει το παιχνίδι… Θα ήταν στην κρίση του διαιτητή…».

Αντίθετα, την Κυριακή το παιχνίδι Κεράσοβο-Απεραντιακός ήταν αδύνατο να γίνει, καθώς οι εστίες νερού είχαν μετατραπεί σε… παγοδρόμιο (!) και μάλιστα σε μεγάλη έκταση.

Γήπεδο Παλαιοκατούνας

Στην Παλαιοκατούνα δε χιόνισε, όμως δεν έλειψαν οι βροχές. Σε επικοινωνία που είχαμε με άτομα από την ομάδα των γηπεδούχων, μας ξεκαθάρισαν πως ο αγώνας (Άγιος Προκόπιος - Ποταμιά) μπορούσε να γίνει κανονικά.

Αναγκαία η αναβολή;

Πολλοί ενστερνίζονται την άποψη πως αν η απόφαση δεν ήταν τόσο βιαστική (η ανακοίνωση βγήκε πριν τις 10.30 π.μ.!!) ίσως και να μη χρειαζόταν να αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική για ένα ν μόνο (ή έστω δύο) αγώνες. Υπάρχουν, άλλωστε και οι ημέρες μεσούσης της εβδομάδας, οπότε και θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι αναβληθέντες αγώνες, όπως δηλαδή γίνεται σε άλλες περιοχές!!

Θέση ΕΠΣ Ευρυτανίας

Η Ένωση ανακοίνωσε πως ανέβαλε την 13η αγωνιστική, λόγω ακαταλληλότητας των τριών εκ των τεσσάρων γηπέδων, όπου θα γινόταν οι αγώνες, δηλαδή του Αθλητικού, του Κερασοχωρίου και της Παλαιοκατούνας.

Το σχόλιο των  προπονητών

Τα Ευρυτανικά Νέα μίλησαν με τους νέους (σε ηλικία και σε πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων) προπονητές: Βλάχο, Παπαδήμο και Καραγιάννη και τους ζητήθηκε να σχολιάσουν από τη δική τους σκοπιά την αναβολή της αγωνιστικής.

Πάνος Βλάχος (Κεράσοβο): «Για εμάς ήταν ευνοϊκό που αναβλήθηκε η αγωνιστική, γιατί δεν είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε όλο θα θέλαμε την περίοδο των γιορτών. Επίσης, έτσι δόθηκε χρόνος ώστε να αποθεραπευτούν οι τραυματίες, όπως ο Ιωάννου. Ελπίζουμε να επανέλθουμε πιο δυνατοί και να είμαστε πιο τυχεροί φέτος…».

 Γιώργος Παπαδήμος (Ραπτόπουλο): «Αν και ο καιρός είναι ήδη πολύ βελτιωμένος (σ.σ. Σάββατο πρωί), εγώ θεωρώ πως η Ένωση κάνει τη δουλειά της και δε θέλω να την κρίνω. Εμάς το μόνο που μας ενόχλησε είναι ότι ορισμένα παιδιά ήρθαν άσκοπα από άλλες περιοχές, πληρώνοντας χρήματα χωρίς λόγο. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε όταν γίνει το παιχνίδι».

Δημήτρης Καραγιάννης (Άγιος Προκόπιος): «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Για εμένα όλοι οι παίχτες είναι χρήσιμοι τους υπολογίζω και θέλω να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν...».

* Η δράση συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14/15-1) με τη διεξαγωγή –για πρώτη φορά- τριών αγώνων το Σάββατο και δύο την Κυριακή, λόγω του αγώνα ΑΠΟΚ -Αναγέννηση Καρδίτσας. Συγκεκριμένα:

Σάββατο 14 Ιανουαρίου: Κρέντη-Ραπτόπουλο (Γήπεδο Κερασοχωρίου), Αίολος-Άγραφα (Εθνικό Στάδιο), Μυρίκη-Δυτ. Φραγκίστα (Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου) και

Κυριακή 15 Ιανουαρίου: Κεράσοβο-Απεραντιακός (Γήπεδο Κερασοχωρίου),, Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά (Γήπεδο Παλαιοκατούνας).