Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας, κιμαδόπιτα

592

ΥΛΙΚΑ

-2 φύλλα σφολιάτα

-500 γρ. κιμά

-2 μεγάλα κρεμμύδια

-2 σκελίδες σκόρδο

-1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί

-1 πιπεριά κόκκινη

-1 πιπεριά πράσινη

-1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι (περίπου)

-1 αυγό

-μπαχάρι σε κόκκους

-1 αυγό για το φύλλο σφολιάτας

-αλάτι, πιπέρι

-ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο να σοταριστεί. Έπειτα βάζουμε το μπαχάρι σε κόκκους, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις πιπεριές σε κύβους. Όταν σοταριστούν, και πριν προσθέσουμε τον κιμά, βγάζουμε το μπαχάρι. Αφού σοτάρουμε και τον κιμά, ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει. Όταν πιει το νερό του, το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και προσθέτουμε το αυγό, με προσοχή ώστε να μην βράσει.

Τέλος, προσθέτουμε και το τριμμένο κεφαλοτύρι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε λίγο αλάτι. Στη συνέχεια βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε επάνω τη σφολιάτα. Ρίχνουμε το μισό μίγμα μέσα και «πλέκουμε» τη σφολιάτα.(Κόβουμε 8-10 λωρίδες δεξιά και αριστερά του φύλλου, ενώνουμε τις πρώτες λωρίδες σε σχήμα οβάλ δαχτυλιδιού και μετά αρχίζουμε και σταυρώνουμε τις λωρίδες μέχρι να κλείσουμε το μίγμα). Βέβαια, μπορούμε να τη φτιάξουμε σε ρολό ή στρωτή.

Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε την πίτα μας στους 160-180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

 

 

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr