Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Κέικ Μήλου

cake-milou

ΥΛΙΚΑ

-4 μήλα κομμένα σε κύβους

-2 φλιτζάνια ζάχαρη

-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

-1 κ.γ. κανέλλα

-1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

-2 αυγά

-2 βανίλιες

-2 κοφτά κ.γ. Baking Powder

-3 φλιτζάνια αλεύρι που

φουσκώνει μόνο του

-1 φλιτζάνι κομμένα καρύδια

-λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το αλάτι και το γαρύφαλλο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα των μήλων.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.Ψήνουμε για 50-60' περίπου και ξεφορμάρουμε.

*Μπορούμε να προσθέσουμε τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (καρύδια, φουντούκια, σταφίδες κ.λπ.), όπως επίσης σταγόνες σοκολάτας κ.ο.κ.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr