Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Τούρτα με φράουλες και σοκολάτα

597

ΥΛΙΚΑ

Για τις βάσεις:

-340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

-170 γρ. κορν φλέικς

-140 γρ. βούτυρο

-2 κουταλιές σιρόπι

Για τη γέμιση:

-280 γρ. κρέμα γάλακτος

-250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες

-άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μικρό κατσαρολάκι το σιρόπι, το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα κορν φλέικς και περιχύνουμε με το μίγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε προσεκτικά να μη σπάσουν.

Στρώνουμε με λαδόκολλα δυο ταψάκια Νο 20 και μοιράζουμε το μίγμα της σοκολάτας ισιώνοντας τις επιφάνειες. Αφήνουμε να παγώσουν για 90 λεπτά στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε το μίγμα με απαλές κινήσεις.

Τοποθετούμε την πρώτη βάση σε μια τουρτιέρα. Απλώνουμε το μίγμα με την σαντιγί και τις φράουλες και από πάνω τοποθετούμε τη δεύτερη βάση. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει για 60 λεπτά.

Πριν σερβίρουμε το γλυκό πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε προαιρετικά με φράουλες.

*Σιρόπι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από γλυκό του κουταλιού, καθώς επίσης και έτοιμο σιρόπι σοκολάτας από το σούπερ μάρκετ. Η συνταγή έχει μια δυσκολία ως προς το κόψιμο, γι' αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε σε ατομικά φορμάκια.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr