Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Δροσερό γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα

599

ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. γιαούρτι πλήρες

-200 γρ. γάλα πλήρες (ή 1 κούπα)

-100 γρ. ζάχαρη (ή 7 κουταλιές)

-50 γρ. κορν φλάουρ (ή 5 κουταλιές)

-1 βανίλια (προαιρετικά)

-1 πακέτο μπισκότα (πτι-μπερ, digestive, oreo, ή ό,τι άλλο επιθυμούμε)

-1 πακέτο μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μετά ρίχνουμε την κρέμα, όσο είναι ακόμα ζεστή, πάνω στα μπισκότα και τοποθετείτε στο ψυγείο για να κρυώσει το γλυκό.

Όταν κρυώσει, περιχύνουμε με τη μαρμελάδα.

*Μπορούμε να τρίψουμε τα μπισκότα, όπως συνηθίζουμε στο cheese cake. Ακόμη, μπορούμε πάνω από τα μπισκότα να περιχύσουμε λιωμένη κουβερτούρα, να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και γενικότερα να βάλουμε… φαντασία.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr