Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Οικ/κη Επιτροπή Στερεάς. Πάνω από 250.000 ευρώ για έργα και προμήθειες. Έργα οδοποιίας αλλά και αγορά… φωτογραφικής μηχανής

Με πέντε (5) θέματα για την Ευρυτανία -από τα συνολικά 57 που συζητήθηκαν- συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, στη Λαμία.

perifereiako-symboulio

Αρχικά, τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν τα πρακτικά δύο διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα και αφορούσαν έργα οδοποιίας.

Πιο αναλυτικά, η προμήθεια ασφαλτομίγματος για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, αρχικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, ανατέθηκε στην εταιρεία «Φλωράκης Λάμπρος & ΣΙΑ Ο.Ε.», η οποία προσέφερε για το ασφαλτόμιγμα τιμή μονάδας ανά tn 58,85 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Ακόμη, το έργο της βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου Φιδάκια - Αγία Βλαχέρνα, ύψους 240.000 ευρώ με τον Φ.Π.Α., ανατίθεται στον Λάππα Βασίλειο του Δημητρίου, που προσέφερε έκπτωση της τάξης του 12%.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως για το εν λόγω έργο, ο κ. Χρονάς ψήφισε θετικά και ζήτησε το έργο να γίνει με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Ταμείο.

Εντωμεταξύ, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να διενεργηθούν διαγωνισμοί για τον καθαρισμό των χώρων των υπηρεσιών που εδρεύουν στην Π.Ε. Ευρυτανίας ύψους 17.000 ευρώ, καθώς και για τη μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2014-2015, προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ (αναλυτικές πληροφορίες σε σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδας).

Τέλος, εγκρίθηκαν δαπάνες ύψους 8.284,76 ευρώ, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν σε συντήρηση και αναγόμωση πυροσβεστήρων (ποσό 300 ευρώ περίπου), προμήθεια ανταλλακτικών και συντήρηση μηχανημάτων (5.500 ευρώ περίπου), προμήθεια λογισμού υλικού πάνω από 2.000 ευρώ και αγορά φωτογραφικής μηχανής και κάρτας μνήμης για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, ύψους 241,39 ευρώ.