Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Κουλούρια Θεσσαλονίκης

608

ΥΛΙΚΑ

(για 10 κουλούρια)

-500 γρ. αλεύρι σκληρό

-1 φακελάκι ξερή μαγιά

-½ κ.γ. αλάτι

-½ κ.γ. ζάχαρη

-325 ml νερό

-200 γρ. σουσάμι

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και μετά ξαναζυμώνουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το σουσάμι και σε ένα άλλο βαθύ πιάτο νερό.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπάλες, πλάθουμε κάθε μπάλα σε ένα κορδόνι και τυλίγουμε κολλώντας τις δύο άκρες για να σχηματίσουμε ένα κουλούρι. Βουτάμε το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι.

Τέλος, βάζουμε τα κουλούρια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Με πληροφορίες από www.gefsisfysi.gr