Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Κολοκυθοκεφτέδες

609

ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό κολοκυθάκια (με ανθούς για πιο νόστιμο αποτέλεσμα)

-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο

-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

-3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

-4-5 κ.σ. αλεύρι 

150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, αφού τα αλατίσουμε, για να στραγγίσουν. Ανά διαστήματα τα πιέζουμε με τις παλάμες μας για να βγάλουν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο (είτε τον δυόσμο, ανάλογα τι επιθυμούμε περισσότερο) και τον μαϊντανό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Κατόπιν προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Τέλος, τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε αμέσως.

Με πληροφορίες από www.icookgreek.com