Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Μανιτάρια portobello γεμιστά

611


ΥΛΙΚΑ

- 8 μεγάλα μανιτάρια

- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα

- 5 φέτες μπέικον

- 4-5 φέτες ζαμπόν

- 1 ματσάκι άνηθο

- 8 μικρά κυβάκια μαργαρίνη

- 300 γραμμάρια τυρί γκούντα (τριμμένο)

- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

- Πιπέρι, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια απ’ έξω, χωρίς να τα πλύνουμε.

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κρεμμυδάκια, το μπέικον και το ζαμπόν και τα σοτάρουμε ελαφρώς όλα μαζί με λίγο βούτυρο (μαργαρίνη),ενώ έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, το αλάτι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Παίρνουμε τα μανιτάρια και βάζουμε μέσα ένα κομματάκι βούτυρο (αφού τα έχουμε γυρίσει ανάποδα)και το γεμίζουμε με το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει.

Τα σκεπάζουμε από πάνω με το τυρί το τριμμένο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί.

Με πληροφορίες από http://joytv.gr