Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

614

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

-αλεύρι όσο πάρει

-2 ποτήρια νερό

-1 φλιτζ. καφέ ξύδι

-1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο

-1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

-1/2 κιλό κίτρινο κολοκύθι καθαρισμένο και τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

-1 και 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

-1/2 φλιτζ. τσ. καρύδια χοντροκομμένο

-1 κ.σ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, βάζουμε το κολοκύθι σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κατεβάσει τα υγρά του, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν καλά τα υγρά.

Έπειτα κάνουμε μπαλίτσες τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο και σε κάθε ένα που ανοίγουμε, ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο και βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη από τη γέμιση στην άκρη της μεγαλύτερης πλευράς του κάθε φύλλου. Τυλίγουμε και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Αφού τελειώσουμε, ρίχνουμε στην πίτα μας μισή κούπα σπορέλαιο τη χαράσσουμε (δεν την κόβουμε ούτε την τρυπάμε) και τη βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου γα 1 ώρα περίπου.

Με πληροφορίες από www.sintagesgiagias.gr