Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο ιατρός κ. Γιάννης Πέτρου, νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου

Με πρόταση του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε με το 100% των ψήφων ο Ιατρός κ. Γιάννης Πέτρου. Τον πρόεδρο προτείνει πάντα η πλειοψηφία, ενώ τον αντιπρόεδρο προτείνει η μείζονα αντιπολίτευση και τον γραμματέα η ελάσσονα αντιπολίτευση.

petrou-giannis1

Η μείζονα αντιπολίτευση πρότεινε για αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Πεταρούδη, ενώ η ελάσσονα αντιπολίτευση για τη θέση του γραμματέα δεν κατέθεσε πρόταση. Οπότε για τη θέση του γραμματέα προτάθηκε από την πλειοψηφία ο κ. Παναγιώτης Κατσούδας. 

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η εκλογή του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα γίνεται σε ξεχωριστές μυστικές εκλογικές διαδικασίες. Το γεγονός ότι, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα άλλα μέλη του νέου Δ/Σ, έτυχαν της ομόφωνης εκλογής, λαμβάνεται ως μήνυμα ομόνοιας και κλίματος συνεργασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο από όλες τις πλευρές.

Επί της διαδικασίας, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 24 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους του νέου Δ/Σ. Οι τρείς που έλειπαν, -δύο από την μείζονα αντιπολίτευση και ένας από την πλειοψηφία- ήταν δικαιολογημένοι. Στις κάλπες βρέθηκαν 24 έγκυρα ψηφοδέλτια. Σημείωση. Ο δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, "Μετά την παραπάνω διαδικασία το Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγει  Πρόεδρο, αντιπρόεδρο και  γραμματέα του Δημοτικού  Συμβουλίου για δυόμιση έτη (1.9.2014 έως 5.3.2017), όπως παρακάτω: Πρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρου Ιωάννης του Χριστοφόρου, Αντιπρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πεταρούδης Δημήτριος του Σταύρου και Γραμματέας ο  Δημοτικός    Σύμβουλος    κ.    Κατσούδας    Παναγιώτης   του Κωνσταντίνου".

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Σύμφωνα με το βιογραφικό του νέου προέδρου, ο κ. Πέτρου: "Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έκανε το αγροτικό του στο Κρίκελλο το 1990-1991. Ακολούθησε την ειδικότητα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, από το 2003 εργάζεται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Έχει εκλεγεί πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών κατά την θητεία του στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Επίσης εξελέγη πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη το 2010. Είναι παντρεμένος με 3 παιδιά".