Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Μουστοκούλουρα με σταφίδες

618

ΥΛΙΚΑ

-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-3 κ.γ. baking powder

-1 κ.γ. κανέλα

-1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, πιπερόριζα)

-1 πρέζα αλάτι

-50 ml λάδι

-100 ml χυμό πορτοκάλι

-ξύσμα από δύο πορτοκάλια

-300 γρ. πετιμέζι

-150 γρ. σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υγρά (λάδι, χυμό, πετιμέζι) και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε το ξύσμα, τις σταφίδες και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε.  Η ζύμη θα κολλάει λίγο, αλλά δεν μας πειράζει γιατί έτσι θα γίνουν πιο αφράτα.

Αλευρώνουμε τον πάγκο και τα χέρια μας πολύ καλά και πλάθουμε κουλουράκια, τα οποία βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά.

*Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε μερικά και με σουσάμι.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr