Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Ρολό σφολιάτας με τυριά, ζαμπόν και μπέικον

621

ΥΛΙΚΑ

-2 φύλλα σφολιάτας

-100 γρ. μπέικον

-200 γρ. ζαμπόν σε φέτες

-200 γρ. ρεγκάτο

-100 γρ. φέτα

-150 γρ. κασέρι

-200 ml κρέμα γάλακτος

-2 αυγά

-λίγο βούτυρο

-αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το μπέικον που έχουμε ήδη ψιλοκόψει.

Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο, τα ρίχνουμε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας, στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα τυριών-μπέικον.

Τυλίγουμε σε 2 ρολά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr