Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Κουλουράκια με πολτό Μήλου

625

ΥΛΙΚΑ

-1 ποτήρι νερού πολτός μήλου

-1 ποτήρι νερού ζάχαρη

-1 ποτήρι νερού λάδι

-4 κ.γλ. κανέλα

-1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια

-700 γρ. φαρίνα

-λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά χτυπάμε τη ζάχαρη και το λάδι καλά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φαρίνα, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι στη φαρίνα και προσθέτουμε στα υλικά μας σιγά - σιγά.

Ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλά στα χέρια και πλάθουμε σε διάφορα σχέδια κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας).

*Τον πολτό μήλου τον πολτοποιούμε στο μπλέντερ και καλό θα ήταν να αφήσουμε μικρά κομματάκια να «φαίνονται» στο μίγμα.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φιστίκια με καρύδια, φουντούκια, σταφίδες, ακόμη και κομματάκια σοκολάτας, ενώ τον πολτό μήλου, με πολτό αχλαδιού ή πορτοκαλιού και το καλοκαίρι με πολτό ροδάκινου, βερίκοκου κ.λπ.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr