Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Λικέρ ρόδι

626

ΥΛΙΚΑ

-1½ νεροπότηρο σπόρους ροδιού (3 - 4 ρόδια)

-1 νεροπότηρο τσίπουρο

-1 νεροπότηρο ζάχαρη

-1 ξύλο κανέλλας

-2 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού καθαρίσουμε τα ρόδια (αφαιρώντας όλους τους σπόρους), βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, τους σπόρους μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.

Τα αφήνουμε στον ήλιο για 25 - 30 μέρες, ανακινώντας τακτικά, για να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν το ποτό είναι έτοιμο, το περνάμε από σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι (λεπτό ύφασμα).

Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος μέχρι να το καταναλώσουμε!

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσίπουρο με κονιάκ, ενώ αν δεν θέλουμε πολύ γλυκό το λικέρ, μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ζάχαρη.