Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τόλης Μπουμπουρής:"Η Άνω Μερά κάνει πορεία πρωταθλητισμού"

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο 29χρονος ποδοσφαιριστής Αποστόλης Μπουμπουρής. Ο αξιόλογος Ευρυτάνας μέσος μετά από καριέρα ετών σε ομάδες της Ευρυτανίας, πήρε μεταγραφή στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους. Ο Τόλης στην συνέντευξη μιλάει για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του στην νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του, τους στόχους της ομάδας του και κάνει αναδρομή στο… ευρυτανικό παρελθόν.

bou-1

Η καριέρα του Τόλη

Ο Αποστόλης Μπουμπουρής άρχισε την καριέρα του στα 16 του χρόνια από την ομάδα του ΑΠΟΚ, καταγράφοντας μια συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική και κατακτώντας πρωταθλήματα και ανόδους στη συνέχεια. 

Στη συνέχεια, σε ηλικία 21 ετών, πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Απεραντιακού, στην οποία κέρδισε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ αποτέλεσε βασικό μέλος της στο μονοετές πέρασμα που είχε ο σύλλογος από τη Δ΄ Εθνική. Από το 2011 και για την επόμενη τριετία φόρεσε τα “κόκκινα” της Μυρίκης και υπήρξε βασικό “γρανάζι” της ομάδας, που κατέκτησε τον τίτλο το 2013. 

Από τον περασμένο Φεβρουάριο -όπως είχαν αποκαλύψει τα “Ευρυτανικά Νέα”- ο 29χρονος (γεννήθηκε τις 2 Αυγούστου 1986) ποδοσφαιριστής μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους και πήρε μεταγραφή στην Άνω Μερά Μυκόνου, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπικό πρωτάθλημα. 

Ο Τόλης αγωνίζεται ως αμυντικό ή κεντρικό χαφ και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, καθώς είναι βασικός (και) στην νέα του ομάδα. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο πρώτο του παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Μυκόνου για το Κύπελλο αγωνίστηκε για πρώτη και μοναδική φορά ως δεξί μπακ, πριν περάσει στη φυσική του θέση στον άξονα.

bou-2


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αποστόλη, σε καλωσορίζω στα “Ευρυτανικά Νέα”. Θα αρχίσουμε από... το τέλος. Πες μου πως βρέθηκες στη Μύκονο; Ποιες οι εντυπώσεις σου από το πρωτάθλημα;
Καταρχήν, να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον κόσμο, με υγεία, ευτυχία και αγάπη! Αναφορικά, με την επιλογή μου να μετακομίσω στην Μύκονο οι λόγοι ήταν καθαρά επαγγελματικοί. Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έπληξε -όπως είναι φυσικό- και το Καρπενήσι, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι επιλογές μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδεχτώ μια καλή επαγγελματική πρόταση από το νησί της Μυκόνου.
Σχετικά με τις εντυπώσεις μου από το πρωτάθλημα…; Δεν μπορώ να πω ότι έχει σπουδαίο αγωνιστικά επίπεδο, αλλά με συναρπάζει το γεγονός πως οι άνθρωποι αγαπούν το ποδόσφαιρο και προσπαθούν μόνο να το αναβαθμίσουν. Οι ομάδες έχουν τμήματα σκάουτινγκ, οι προπονήσεις είναι δυνατές, ενώ  ακόμη αναλύουμε τους αντιπάλους μας με προβολή βίντεο!!
Αν συνδέσουμε όλο αυτό το παζλ, τότε μπορούμε να καταλάβουμε και τους λόγους που το πρωτάθλημα των Κυκλάδων τα προηγούμενα χρόνια είχε συμμετοχή στη Γ’  Εθνική με την ομάδα της Α.Ο. Μυκόνου, η οποία είναι και ο κύριος αντίπαλός μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

bou-5

Ποια είναι η σχέση του προπονητή με τους παίχτες και ειδικότερα με εσένα;
Στο πρώτο μου επίσημο παιχνίδι με την Άνω Μερά κόντρα στον Α.Ο. Μυκόνου (για το Κύπελλο) αγωνίστηκα ως δεξί μπακ, αλλά στη συνέχεια και απο το επόμενο κιόλας αγώνα τοποθετήθηκα στο κέντρο, ως αμυντικός χαφ. 
Μέχρι στιγμής, έχω αγωνιστεί βασικός σε όλα τα παιχνίδια και αυτό με κάνει χαρούμενο, γιατί πιστεύω πως έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή μου, κ. Νίκου Τζιόβα.

Άρχισες την καριέρα σου από την ομάδα του ΑΠΟΚ στα 16 σου χρόνια και μάλιστα από την Δ΄ Εθνική….
Ακόμη θυμάμαι τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο γήπεδο! Αυτό το οφείλω στον προπονητή κ. Γιάννη Φλωράκη που με εμπιστεύτηκε και στους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν ψυχολογικά. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ”...

Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές, που κρατάς από την καριέρα σου στο Καρπενήσι (ανεξαρτήτου ομάδας) και ποιες οι χειρότερες;
Για μένα, καλύτερη στιγμή είναι το πρωτάθλημα που κατέκτησα με την ομάδα του Απεραντιακού, με προπονητή τον κ. Δημήτρη ΤσιγαρίδαΌσον αφορά, τις χειρότερες στιγμές... είναι ελάχιστες και δεν αξίζει να τις αναφέρω, διότι τις έχω διαγράψει!! 

bou-3

Ποια είναι τα κυριότερα στοιχεία, που σε χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή;
Πιστεύω πως στη συγκεκριμένη ερώτηση θα έπρεπε να την απαντήσουν οι άνθρωποι, με τους οποίους συνεργάστηκα. Εγώ από την πλευρά μου, κοιτάζω πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, με σκοπό το πάντα καλύτερο για την ομάδα μου.

Ολοκλήρωσες την καριέρα σου στην Ευρυτανία με τη φανέλα της Μυρίκης, ήταν δηλαδή η τελευταία πριν “ξενιτευτείς”. Σου λείπουν οι συμπαίκτες σου; Έχεις επικοινωνία μαζί τους;
Είναι φυσικό να μου λείπουν, γιατί εκτός από συμπαίκτες είναι και φίλοι μου. Εξάλλου, τρία χρόνια δεν ήταν και λίγα στην ομάδα της Μυρίκης, αφού ζήσαμε μαζί πολλές ωραίες στιγμές. Εξακολουθώ να κρατάω επαφές σχεδόν με όλα τα παιδιά της ομάδας και μαθαίνω συχνά νέα τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι της νέας σου ομάδας σου;
Η ομάδα μου (Άνω Μερά) κάνει πρωταθλητισμό και κάθε χρόνο συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, ενώ προσβλέπει και στην άνοδο στην Γ' Εθνική.

bou-6

Τόλη, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μας διέθεσες και σου ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και κάθε επιτυχία σε εσένα και την ομάδα σου, μέσα στο 2015…
Ευχαριστώ πολύ τα “Ευρυτανικά Νέα”, για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον τους!! Εύχομαι καλή Πρωτοχρονιά σε όλους με αγάπη, υγεία και ευτυχία!! 
Οι μέρες των γιορτών ας μεταφέρουν τη μαγεία τους στο σπίτι όλων. Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες.