Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Παιχνίδι δύναμης». Το νέο άρθρο της Κατερίνας Καραγιάννη

«Μην βλέπεις την αναπηρική καρέκλα ως κάτι αρνητικό αλλά ως μέρος του εξοπλισμού σου για το άθλημα που υπηρετείς. Είναι όπως ακριβώς όταν οι ποδοσφαιριστές φορούν τις επικαλαμίδες πριν τον αγώνα». Αυτή η δήλωση ενός αθλητή με ειδικές δεξιότητες σε συνδυασμό με το πνεύμα των Χριστουγέννων μιας και όλοι γινόμαστε πιο ευαίσθητοι με παρακίνησαν να γράψω το σημερινό άρθρο.

632

Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μου μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ενός αθλητή με ειδικές δεξιότητες ονόματι Charlie Walker. Ο συγκεκριμένος αθλητής είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο. Διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά η ζωή του επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα πόδια του δεν μπορούσαν ξανά να τον στηρίξουν. Ύστερα από δύο χρόνια εγχειρήσεων και θεραπειών, η μοναδική λύση ήταν ο ακρωτηριασμός και για τα δύο μέλη.

Ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο συμφιλιώθηκε με την ιδέα, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με την πετοσφαίριση και καλαθοσφαίριση σε αμαξίδιο και μάλιστα κατάφερε να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Μια παρόμοια ιστορία έχουν ζήσει χιλιάδες άνθρωποι και ίσως να γνωρίζουμε κάποιους από αυτούς. Μια ιστορία που μας θυμίζει πως η θέληση για ζωή πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα τα καθημερινά προβλήματα. Αυτοί οι άνθρωποι ξεπερνούν τον εαυτό τους, δεν σκέφτονται τα εμπόδια και αντιστρέφουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Πολλοί από αυτούς ξεδιπλώνουν άγνωστες πτυχές της εσωτερικής τους δύναμης και πραγματοποιούν πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Άνθρωποι που η ζωή τους μετατρέπει σε ήρωες. Άνθρωποι που πρέπει να αποτελούν παράδειγμα ψυχικής δύναμης και θέλησης.

Άνθρωποι που ακολουθούν το όνειρό τους χωρίς να υπολογίζουν τα εμπόδια.

Άνθρωποι που δεν δέχονται το όποιο πρόβλημα να τους καθηλώσει σε μια βαρετή ζωή.

Άνθρωποι αποφασισμένοι να ζήσουν το κάθε λεπτό όσο πιο έντονα γίνεται. Και ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα κατάλληλα μέσα για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Δια μέσω του αθλητισμού, ο άνθρωπος μπορεί να δείξει τις δυνατότητες του, να ξεπεράσει τα όρια του, να δείξει τις ψυχικές του δυνάμεις.

Ας έχουμε αυτούς τους ανθρώπους ως πρότυπα στη ζωή μας. Ας μην αφήσουμε τα οικονομικά προβλήματα να επηρεάζουν την υγεία μας. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία και εφόσον είμαστε υγιείς όλα μπορούν να γίνουν. Χρόνια πολλά με υγεία!!!


Κατερίνα Καραγιάννη

Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α 

Αθηνών με ειδικότητα κολύμβησης