Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Σοκολατοπιτάκια

640

ΥΛΙΚΑ

-½ πακέτο φύλλο κρούστας

-200 γρ. κουβερτούρα

-2 ώριμες μπανάνες

-φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα

-2 κ.σ. ζάχαρη

-2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

-ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε σε χοντρά κομμάτια στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή αμύγδαλα) με τη ζάχαρη. Κόβουμε το φύλλο στη μέση. Βουτυρώνουμε 1 φύλλο.

Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη και καλύπτουμε με δεύτερο φύλλο βουτυρωμένο. Πασπαλίζου με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη, στρώνουμε 3ο φύλλο, πασπαλίζουμε σοκολάτα ψιλοκομμένη και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις μπανάνες. Ρολάρουμε σε σφιχτό ρολό.

Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω, κόβουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι (σε μπουκιές), αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C αέρα για 25 λεπτά να ροδίσουν καλά. Τα ραντίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Με πληροφορίες από www.argiro.gr/