Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Δημήτρης Αντωνίου: "Πειθαρχεία και δουλειά για να πετύχουμε το στόχο μας"

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο Δημήτρης Αντωνίου. Ο 52χρονος πολύπειρος τεχνικός πριν μια εβδομάδα περίπου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΚ και αναλύει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του με την νέα ομάδα της καριέρας του, στην οποία επέστρεψε μετά από 18 χρόνια.
antond

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Αίολο ο Δημήτρης Αντωνίου επέστρεψε μετά από περίπου 20 χρόνια στον πάγκο του ΑΠΟΚ. Η πρεμιέρα του συνοδεύτηκε με ισοπαλία, που επιτρέπει στην ομάδα να βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο Αίολο, αλλά διατηρώντας τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου. 

Η  Σ Υ Ν Ε Ν Τ Ε Υ Ξ Η
Κ. Αντωνίου, σας καλωσορίζουμε για μια ακόμα φορά στα “Ευρυτανικά Νέα”, αυτή τη φορά με την ευκαιρία της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΚ; Πως φτάσατε τελικά σε αυτή την εξέλιξη;
Με ενημέρωσαν από την διοίκηση του συλλόγου αν είναι στις προθέσεις μου το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών. Ήμουν θετικός, με την προϋπόθεση της συνεργασίας και της επόμενης χρονιάς, όμως είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσουμε και αυτή την σεζόν να καταφέρουμε ότι μπορούμε περισσότερο.

Ποια ήταν τα πρώτα λόγια που είπατε στους νέους παίχτες σας, στη διάρκεια της πρώτης προπόνησης;
Ζήτησα να υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, (όπως πιστεύω άλλωστε και εγώ), πειθαρχεία, δουλειά στην προπόνηση και φυσικά προσπάθεια μέχρι τέλους.

anton-3

Πόσο δύσκολο είναι να αναλάβετε μια ομάδα με την ιστορία του ΑΠΟΚ;
Πρώτα από όλα πιστεύω στον εαυτό μου και τις ικανότητές μου και στην συνέχεια στις γνώσεις και την εμπειρία μου, αφού βρίσκομαι στο χώρο της προπονητικής 25 χρόνια περίπου. Εξάλλου, αυτή είναι η δεύτερη (2η) φορά που αναλαμβάνω τον ΑΠΟΚ μετά την περίοδο 1993 - 1997, που είχε συνοδευτεί με την κατάκτηση τίτλων.

Νιώθετε ότι σάς χρωστάει κάτι η σύγχρονη ιστορία και έχετε την ευκαιρία να πάρετε την προσωπική σας ρεβάνς κατακτώντας τον τίτλο φέτος;
Εκείνο που με χαρακτηρίζει είναι η συστηματική δουλειά και η προσήλωση στο στόχο και θα κάνουμε το παν για να τον επιτύχουμε. Οι διακρίσεις και γενικά η επιτυχία έρχεται με πίστη και αφοσίωση στον στόχο με σκληρή δουλειά, αλλά και... τύχη.

antond-5

Ποια στοιχεία προσπαθήσατε να περάσετε στους ποδοσφαιριστές σας τις ημέρες από όταν αναλάβατε το σύλλογο;
Προσπάθησα να ανα-δείξω το ομαδικό πνεύμα ως βασική προϋπόθεση του παιχνιδιού μας, όπως επίσης η διαρκής συγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι, η καλή φυσική κατάσταση και πάθος για τη νίκη.

Θα θέλαμε το πρώτο σας σχόλιο μετά το 0-0 με τον Αίολο; Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;
Ήταν ένα παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη. Εμείς δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι στον αγώνα και το σκληρό παιχνίδι και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε άμεσα. Αμυντικά ήμασταν καλύτεροι από ότι επιθετικά που δεν τελειώναμε σωστά τις ενέργειές μας. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι δίκαιο και φυσικά αφήνει ανοιχτό το θέμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος των αγώνων μπαράζ. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε εμείς οι πρωταθλητές στο τέλος.

antond-2

Έχοντας μια πρώτη γνώμη για το πρωτάθλημα των μπαράζ θα θέλαμε τη γνώμη σας για τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό;
Και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ είναι αξιόλογες και δυνατές. Όμως, όπως φαίνεται ο Αίολος με τον ΑΠΟΚ έχουν τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, αυτό, δεν σημαίνει οτι πρέπει να υποτιμηθούν οι υπόλοιπες δύο συνεκδικήτριες. Ακολουθούν τρία (3) δύσκολα παιχνίδια τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε, αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές.

Διατηρείτε μια ακαδημία νέων ποδοσφαιριστών και ξέρουμε πως είστε υπέρμαχος των νέων ηλικιών. Σάς ενοχλεί το γεγονός πως η ΕΠΣ “έκοψε” όλα τα όρια;
Ναι, βεβαίως πιστεύω και πάντα πίστευα στους νέους ποδοσφαιριστές. Το μέτρο έφερε θετικά αποτελέσματα και η κατάργησή  του φαίνεται στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, όπου μόνο δύο παιδιά έπαιζαν φέτος στο πρωτάθλημα. Το θέμα εστιάζεται στη έλλειψη θεσμών και από τη στιγμή που δεν υπάρχει παιδικό πρωτάθλημα, έπρεπε να μην προβεί η Ένωση στην κατάργηση του μέτρου των νέων στην αρχική 11αδα.

antond-7

Η νέα σας ομάδα απαίτησε ξένους ρέφερι για τα μπαράζ, ενώ εσείς έχετε δείξει πίστη στους Ευρυτάνες. Που βρίσκεται τελικά η λύση;
Δε γνωρίζω το θέμα, όσον αφορά τους διαιτητές και τι έγινε και έμειναν εκτός, όμως γνώμη μου είναι και πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα και με ντόπια παιδιά να γίνουν οι διαιτησίες.

Κ. Αντωνίου, ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο με τη νέα σας ομάδα.
Καταρχάς, ευχαριστώ για τη φιλοξενία στις σελίδες της εφημερίδας. Προσδοκία  μου είναι να φθάσει ο ΑΠΟΚ εκεί που του αξίζει, τιμώντας την ιστορία του και δημιουργώντας ένα σύνολο κατά κύριο λόγο με παιδιά της περιοχής, να μπορέσει να είναι ο πρεσβευτής του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.



Δημήτρης Αντωνίου
O Δημήτρης Αντωνίου ανέλαβε ξανά την ομάδα του ΑΠΟΚ μετά από 18 χρόνια και την περίοδο 1993-1997, στη διάρκεια της οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Ευρυτανίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.
Ακολούθησε ο Αίολος στον πάγκο του οποίου έκατσε 3 φορές: 1998-‘01, 2003-‘05, 2005-‘08), κερδίζοντας 3 κύπελλα και 1 πρωτάθλημα. Ενδιάμεσα, τη σεζόν 2002-’03 προπόνησε την Λαγκαδιά, ενώ την 4ετία 2009-’13 ήταν ο τεχνικός της νεοσύστατης ομάδας των Αγράφων, με τον οποίο υπήρξε μια φορά φιναλίστ του κυπέλλου και δυο του πρωταθλήματος.
Η καριέρα του 52χρονου Δημήτρη Αντωνίου άρχισε από την Παλλαμιακή ΕΠΣ Φθιώτιδας, είναι μέχρι σήμερα ο προπονητής της Μικτής Παίδων Ευρυτανίας, ενώ την 2001’02 υπήρξε βοηθός και μεταφραστής του Ρουμάνου Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, τότε τεχνικού του Πανιωνίου.

Ποδοσφαιριστής
Ο καθηγητής στο επάγγελμα κ. Αντωνίου άρχισε την ενασχόλησή του στο ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής και αγωνίστηκε  Αγρότη Λιανοκλαδίου, την Παλλαμιακή (παίχτης-προπονητής), τον ΑΠΟΚ (παίχτης-προπονητής) και στον Αίολο (παίχτης-προπονητής), που αποτέλεσε την τελευταία ομάδα του ως ποδοσφαιριστής και πρώτη ως προπονητής.

antond-3

antond-5

antond-10