Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Νόστιμη μελιτζανοσαλάτα

645

ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό μελιτζάνες (3-4 μέτριες) φλάσκες

-4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή πολύ ψιλοκομμένες)

-1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

-80ml (1/3 φλιτζ.) μαγιονέζα

-1 μέτριο λεμόνι

-1 κ.σ. μουστάρδα (απαλή)

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κ.σ. ξύδι

-αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι σε 3-4 σημεία και τις ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 220 βαθμούς, με ένα γύρισμα στη μέση του ψησίματος.

Μόλις ψηθούν (θα δούμε πως θα έχει ψηθεί και ζαρώσει η φλούδα και έχει μαλακώσει το εσωτερικό) τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη μαλακή, ψημένη ψίχα της μελιτζάνας από τη φλούδα και τη βάζουμε στο μούλτι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Σε μέτρια ταχύτητα, τα πολτοποιούμε για 10-15 περίπου δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Τέλος, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξύδι και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Με πληροφορίες από www.littlecookingtips.com