Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Γιάννης Κρασιάς: "Ήθελα να μείνω, όμως επέλεξα να κάνω μια νέα αρχή"

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο Γιάννης Κρασιάς. Ο έμπειρος στόπερ της Μυρίκης μιλάει για την δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφασή του να αφήσει το Καρπενήσι και την Ελλάδα για να κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του, περνώντας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
krasias-4

Ο Γιάννης Κρασιάς εδώ και λίγες εβδομάδες (συγκεκριμένα από τις 18 Μαρτίου 2015) βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου θα επιχειρήσει να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή, αφού οι “αρμόδιοι” στην Ελλάδα “πετυχαίνουν” να διώχνουν ολοένα και περισσότερο τα νέα παιδιά από τη χώρα. Παρόλα αυτά, όμως ο 27χρονος Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής με δελτίο στην ομάδα της Μυρίκης ρωτάει και ενημερώνεται σε κάθε ευκαιρία από τους συγγενείς και τους φίλους τους για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα  και γενικά τη ζωή στο Καρπενήσι. 
Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος στη συνέντευξή που μάς παραχώρησε ο τρόπος ζωής στις ΗΠΑ είναι εντελώς διαφορετικός με αυτόν που είχε ως τώρα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά δε φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται πλέον στο λεξιλόγιό του η λέξη “ποδόσφαιρο”!!

Η Σ Υ Ν Ε Ν Τ Ε Υ Ξ Η
Γιάννη, ποιος σου έδωσε το ερέθισμα να ξεκινήσεις  το ποδόσφαιρο;
Όπως κάθε παιδί σε νεαρή ηλικία έτσι και εγώ βλέποντας ποδόσφαιρο ακολούθησα αυτό το άθλημα. Στον ΑΠΟΚ, που είχα προπονητή τον Γιάννη Φλωράκη, πήγα μαζί με την παρέα μου και επειδή έπαιζαν αρκετοί κοντινοί συγγενείς μου. 

Στη διάρκεια της καριέρας έχεις “γευτεί” ωραίες και άσχημες στιγμές. Ποιες ήταν οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες από αυτές;
Στις άσχημες θεωρώ ανήκει το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερα να κατακτήσω κάποιο τίτλο σε όποια ομάδα έπαιξα αν και το είχα καταφέρει πιο πριν. Καλές στιγμές πιστεύω υπήρχαν σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα έως τώρα, απλά σε άλλες ήταν περισσότερες πολλές και σε άλλες λιγότερες οι επιτυχίες.

Υπάρχει ομάδα με την οποία ένιωσες πιο πολύ δεμένος; Είναι η Μυρίκη, που αποτελεί και την τελευταία στην καριέρα σου;
Δεν είμαι αχάριστος, παντού ένιωσα όμορφα. Ακόμα και στον Άγιο Προκόπιο, που αποτελεί ομάδα ενός χωριού καταφέραμε με ομαδική δουλειά να κάνουμε την έκπληξη με την συμμετοχή μας στα μπαράζ. Το ίδιο και στον ΑΠΟΚ όταν ήμουν σε πιο μικρή ηλικία, όμως περισσότερο είμαι δεμένος με τη Μυρίκη, η οποία είναι άλλωστε η ομάδα μου, γιατί το κλίμα είναι κάτι το διαφορετικό. Ακόμα και όταν είχαμε άσχημα αποτελέσματα δεν το βάλαμε ποτέ κάτω γιατί είμαστε όλοι μια παρέα: Διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα σύλλογο.

krasias-1

Μέσα από την διαδρομή σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο νιώθεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στο πλάι σου και σε στήριξαν σε ιδιαίτερες στιγμές; 
Σίγουρα υπήρξαν άνθρωποι που με στήριζαν στο παρελθόν και με στηρίζουν ακόμα και τώρα. Δε θέλω όμως να πω ονόματα, γιατί δεν είναι σωστό. Αυτοί ξέρουν ποιοι είναι και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να αφήσεις την ομάδα σου και μάλιστα πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα;
Ήταν πολύ δύσκολο, όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Μακάρι να μπορούσα να μείνω και να μπορούσα να βοηθήσω. Ποιος δε θέλει άλλωστε να παίζει στα μπαράζ σε τέτοια δυνατά ματς; Είπαμε μερικά λόγια με τα παιδιά στα αποδυτήρια, όμως αφορούν τις μεταξύ μας σχέσεις και δεν είναι πρέπον να βγουν προς τα έξω!!

Έχεις επικοινωνία με τους φίλους σου στο Καρπενήσι; Ενημερώνεσαι για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής;
Ναι, εννοείται, γιατί με ενδιαφέρει να ενημερώνομαι!! Αυτό βέβαια συμβαίνει όταν έχω χρόνο, γιατί είναι λίγο δύσκολο από εδώ που βρίσκομαι.

krasias-2

Ποια η γνώμη σου για το πρωτάθλημα Ευρυτανίας;
Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι δυστυχώς σε πολύ χαμηλό επίπεδο και είναι φυσικό πως Δε γίνεται να υπάρχει σοβαρή διοργάνωση μόνο με έξι (6) ομάδες. Αυτό είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ένας σύλλογος από την Ευρυτανία δεν μπορεί να προχωρήσει σε άλλη κατηγορία. Από την άλλη, το ίδιο κακή είναι η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων και θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί άμεση λύση. Είναι κρίμα για τα παιδιά των χωριών που θέλουν να κατεβάσουν ομάδα και να διασκεδάσουν να μην την αφήνουν λόγω αυτών των προβλημάτων.

Μίλησέ μας για τη νέα σελίδα που ανοίγει στη ζωή σου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού;
Ακόμα είναι νωρίς ώστε να πω κάτι, καθώς είμαι ακόμα στην αρχή. Είναι μικρό το διάστημα που βρίσκομαι εδώ, οπότε θα δούμε πώς θα τα φέρει ο Θεός!!

Βρίσκεσαι στην Αμερική για μικρό (όπως είπες) χρονικό διάστημα. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις; Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να παίξεις ποδόσφαιρο εκεί;
Όπως ανέφερα είμαι λίγες ημέρες εδώ (ΗΠΑ) και δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Ωστόσο, η πρώτη εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι πως πρόκειται για εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής. Δεν νομίζω πως θα παίξω μπάλα, αλλά όπως λέει και η παροιμία ποτέ μην λες ποτέ (είναι όμως πολύ δύσκολο)!

Γιάννη, σου ευχόμαστε ότι καλύτερο στο νέο κεφάλαιο, που αποφάσισες να ανοίξεις  στη ζωή σου.
Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη αυτή. Να δώσω συγχαρητήρια στην εφημερίδα σας και εύχομαι καλή συνέχεια στην πολύ καλή δουλειά σας. 
krasias-3
Γιάννης Κρασιάς
Ο 27χρονος Γιάννης Κρασιάς (γεννηθείς 7 Δεκεμβρίου 1988) ξεκίνησε την ποδοσφαιρική  του καριέρα από την ομάδα του Άγο Νικόλαο και στη συνέχεια ακολούθησε ο ΑΠΟΚ. Στη συνέχεια  τον απέκτησε η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, ενώ μετά από ένα πέρασμα από την Κρέντη, όπου δεν ακολούθησε την ομάδα μέσα στη σεζόν, πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Αγίου Προκοπίου Παλαιοκατούνας, με την οποία (αν και νέος σχετικά σύλλογος) πέτυχε την είσοδο στην 4αδα των play off Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ενδιάμεσα, αγωνίστηκε για ένα 6μηνο στον ΑΠΟΚ και στη συνέχεια φόρεσε τα ερυθρόλευκα της Μυρίκης στην οποία αγωνίστηκε μέχρι τις 14 Μαρτίου 2015 και το παιχνίδι κόντρα στα Άγραφα για την 3η αγωνιστική των μπάραζ. 
krasias-6

krasias-5