Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Cheesecake με κρέμα λεμονιού

650

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

-250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive

-120 γρ. βούτυρο LURPAK

Για τη γέμιση:

-240 γρ. ζάχαρη άχνη

-40 γρ. αλεύρι

-800 γρ. τυρί κρέμα

-4 ολόκληρα αυγά

-2 κρόκοι αυγών

-55 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα:

-170 γρ. ζάχαρη

-10 γρ. αλεύρι

-3 αυγά

-250 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού

-250 γρ. βούτυρο LURPAK

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει στα μικροκύματα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς το με την παλάμη μας.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου σχηματιστεί μία καλά ομογενοποιημένη κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε στους 180ºC για 40-50 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα λεμονιού: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό λεμονιού σουρωμένο και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη θερμοκρασία να πέσει στους 50-60οC. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός, αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με την κρέμα λεμονιού την επιφάνεια του τσιζκέικ.

Με πληροφορίες από www.glykes-alchimies.gr