Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο

651

YΛΙΚΑ

-2 αυγά

-1 κούπα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

-1/2 κ.γ. αλάτι

-Χυμός από μισό λεμόνι

-3 κ.σ. μουστάρδα

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα μας τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μίξερ, μπλέντερ ή μούλτι ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε καλά για να αφρατέψει το μείγμα.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Όταν ρίξουμε όλο το λάδι, συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Να τονίσουμε πως δεν θα είναι τόσο σφιχτή όσο η μαγιονέζα που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ωστόσο όταν μπει στο ψυγείο θα σφίξει πιο πολύ.

Την φυλάμε στο ψυγείο και την καταναλώστε εντός 3-4 ημερών, καθώς είναι σπιτική και δεν περιέχει συντηρητικά.

Με πληροφορίες από www.lovefood.gr