Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Μαρμελάδα φράουλα

652

Υλικά

(για 1 κιλό μαρμελάδα)

-1 κιλό φράουλες

-450 γρ. ζάχαρη

-240 γρ. νερό

-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε 3-4 κομμάτια την κάθε μία. Σε μία κατσαρόλα σιγοβράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τη 1 κουταλιά με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και χωρίς να ανακατέψουμε βράζουμε το σιρόπι για ακόμη 5'.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μισές φράουλες στην κατσαρόλα και τις βράζουμε για 5'. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τον αφρό που δημιουργείται. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε σε σουρωτήρι που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε μια λεκάνη για να κρατήσουμε το σιρόπι που τρέχει.

Αφήνουμε το μείγμα της κατσαρόλας να βράσει πάλι για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις υπόλοιπες φράουλες, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.

Αφού έχουμε βράσει όλες τις φράουλες και τις έχουμε βγάλει από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το σιρόπι που έχει στραγγίξει από το σουρωτήρι και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά, βγάζοντας τον αφρό που δημιουργείται. Μόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε πάλι τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού που έχει μείνει και βράζουμε 5-6 λεπτά επιπλέον.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε βάζα.

 

Με πληροφορίες από www.icookgreek.com