Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

«ΝΑΙ στη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας». Άρθρο - παρέμβαση του Κλεομένη Λάππα

lappas-menios11

"Σ' αυτόν τον τόπο όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι (Γιώργος Σεφέρης), η ημέρα όπου θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα και η ηθική  δεν φαίνεται να είναι κοντά. 

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως όσο πιο κάτω πάμε τόσο δυσκολότερο είναι να ανέβουμε. Ίσως είναι καιρός να αναρωτηθούμε πιο κομμάτι του εαυτού μας πρέπει να θυσιάσουμε για να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων. Μήπως το κομμάτι που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρη φιλοδοξία, ανευθυνότητα, ψυχική και πολιτική ανωριμότητα και έλλειψη ηθικών ορίων; Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα τελευταία ίχνη συλλογικής πολιτικής ευθύνης και εθνικής αυτοσυντήρησης.

Ακόμα δεν έχουμε φθάσει στον πάτο. Ευτυχώς,  γιατί αν φθάσουμε στον πάτο, θα μείνουμε εκεί για πολύ καιρό και αυτά που αδίκως χάσαμε, δε θα τα αποκτήσουν ούτε τα εγγόνια μας. Εξαιτίας ανίκανων και πολιτικώς ανώριμων “ηγετών”, τίθεται σε αμφιβολία η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Εντούτοις καθίσταται επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε μπροστά και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εγκλωβίσει στη μιζέρια και την εσωστρέφεια. Αναμφίβολα κάποιοι έσκαψαν το λάκκο... και τον έκαναν βαθύ! Θα είναι εγκληματικό λάθος να πέσουμε μέσα.

Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, ελπίζω πως δεν θα απολέσουμε το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε ενεργά στη μετεξέλιξη ενός ασφαλούς, συνεχώς μεταβαλλόμενου ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, προχωρώντας παράλληλα στις απαραίτητες εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Η Ελλάδα θα έπρεπε να επηρεάζει θετικά τις εξελίξεις στην Ευρώπη και όχι να τοποθετείται απέναντί από τις χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης. Είμαι αισιόδοξος! Στο τέλος θα επικρατήσει η ψυχραιμία, και η νηφάλια σκέψη.

 

ΝΑΙ στη συνέχιση

της ευρωπαϊκής

πορείας της χώρας

 

Κλεομένης Λάππας"