Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

"Όχι στα τελεσίγραφα, όχι στον διχασμό" - "Δικαίωση η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του χρέους".ΒΙΝΤΕΟ

"Σας καλώ να πείτε όχι τα τελεσίγραφα, αλλά όχι και στον διχασμό", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε νέο μήνυμα που απηύθυνε νωρίτερα προς τον ελληνικό λαό εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

tsipras3

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν υπό το κράτος των εκβιασμών θα αποδεχθούμε τη συνέχεια μιας πολιτικής, το αδιέξοδο της οποίας ομολογούν τώρα και οι δανειστές της, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας, αν θα αποδεχθούμε να μειώσουμε τις συντάξεις για να ξεπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στην έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, λέγοντας ότι αποτελεί μεγάλη δικαίωση για την κυβέρνηση, καθώς επιβεβαιώνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως ο μόνος τρόπος για να καταστεί βιώσιμο είναι να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος. Τόνισε όμως ότι αυτή η θέση όμως δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών στην ελληνική πλευρά.

«Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να μην αποδεχτούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το ζήτημα του χρέους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει ότι η πρόταση που μας δίνεται δεν οδηγεί σε έξοδο απο την κρίση».

Ο Πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα κατά του διχασμού, τονίζοντας ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστουμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον. «Τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως να μας χωρίζει» σημεώσε και πρόσθεσε: 

«Σας καλώ να πείτε όχι στα τελεσίγραφα, στους εκβιασμούς στην εκστρατεία του φόβου, άλλα όχι και στον διχασμό όχι και σε όσους σπείρουν τον πανικό, σας καλώ να αποφασίσετε για μια όρθια και περήφανη Ελλάδα σε μια αλληλέγγυα Ευρώπη».

(πηγή: Ναυτεμπορική - βίντεο: enikos.gr)