Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Ψαρονέφρι με λευκή σάλτσα

659

ΥΛΙΚΑ

-1 μεγάλο ψαρονέφρι κομμένο σε φαρδιές φέτες

-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-1/2 κόκκινη πιπεριά σε ψιλοκομμένα μπαστουνάκια

-1/2 πράσινη πιπεριά σε ψιλοκομμένα μπαστουνάκια

-1 κ.σ. μουστάρδας (διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό)

-1 κρέμα γάλακτος

-100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

-αλάτι - πιπέρι

-2 δαφνόφυλλα

-ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει. Αφού ετοιμαστεί, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά να γυαλίσουν. Βάζουμε ξανά το κρέας μέσα και περιχύνουμε με την μουστάρδα προσθέτοντας και τη δάφνη.

Το ψαρονέφρι είναι τρυφερό κρέας και δεν θέλει πολύ ώρα μαγείρεμα. Σε 15' με 20' είναι έτοιμο. Συμπληρώνουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος λίγο νερό αν χρειαστεί. Αφού ετοιμαστεί το κρέας και είναι μαλακό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την κρέμα. Βράζουμε 2 - 3 λεπτά να δέσει η σάλτσα και σβήνουμε την φωτιά. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια μοτσαρέλας.

Σερβίρουμε αμέσως με ζυμαρικά της αρεσκείας μας, ρύζι, πατάτες τηγανητές, πούρε ή ο,τι άλλο επιθυμούμε.

Με πληροφορίες από oinomagirion.blogspot.gr