Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

"ΝΑΙ" στα σκληρά μέτρα και το νέο μνημόνιο ψήφισε ο βουλευτής Ευρυτανίας Θωμάς Κώτσιας - Με απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ η αποδοχή της πρότασης

bouliii

Με 251 "ΝΑΙ", 32 "ΟΧΙ" και 8 ΠΑΡΩΝ, πέρασε από τη βουλή το πρωί του Σαββάτου η εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει με τους δανειστές τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Σε μια θυελλώδη και έντονα συναισθηματικά φορτισμένη συνεδρίαση της ελληνικής βουλής, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλά και οι βουλευτές της Νέα Δημοκρατία, το ποτάμι και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψηφίσαν τη εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό να υπογράψει με τους δανειστές την νέα δανειακή σύμβαση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή. Το δικό του "ΝΑΙ" έδωσε ο βουλευτής Ευρυτανίας, Θωμάς Κώτσιας.

Εφόσον η πρόταση εγκριθεί από τους θεσμούς, η Ελλάδα υπογράφει ένα νεο μεγάλο τριετές πρόγραμμα λιτότητας με διάρκεια μέχρι το 2018.

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "παρών/παρούσα" ψήφισαν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, η Αγλαΐα Κυρίτση, ο Θανάσης Σκούμας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Παναγιώτης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας. "ΟΧΙ" ψήφισε η Ιωάννα Γαϊτάνη & η Ελένη Ψαρέα.

Απουσίασαν ο Γιάνης Βαρουφάκης, η Ελένη Αυλωνίτου, η Ραχήλ Μακρή, η Ελένη Σωτηρίου, ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Βασίλης Κυριακάκης κι o Βασίλης Χατζηλάμπρου από το ΣΥΡΙΖΑ.