Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η Εύα Χαντάβα στα “Ευρυτανικά Νεά”: "Είμαστε ικανοποιημένες από την προετοιμασία στο Καρπενήσι - Στόχος μας στο Πανευρωπαϊκό η 4αδα"

Αποκλειστική συνέντευξη στα Ευρυτανικά Νέα η αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος πετοσφαίρισης γυναικών Εύα Χαντάβα. 

eva-1

Η Χαντάβα γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1990 στην Κοζάνη και μεγάλωσε  στο χωριό Κοσμάτι Γρεβενών.  Η νεαρή ακραία της Εθνικής Ελλάδας ξεκίνησε το βόλεϊ από τον Γ.Σ. Γρεβενών και μόλις στα 15 της πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονικής, όπου παρέμεινε 4 σεζόν! 
Το 2009-2011 η Εύα αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και ακολούθησαν η Ιταλική Τέρε Βερντιάνε Φοντανελάτο (2011-’12) και η Τουρκική Καρσίγιακα (2012-’13). Στη συνέχεια, η Χαντάβα επέστρεψε στην Ελλάδα και τα Βριλήσσια (Ελλάδα). Όμως όταν ήρθε η πρόταση από το Αζερμπαϊτζάν δεν το σκέφτηκε καθόλου, όπως αναφέρει και η ίδια και έτσι απο πέρσι αποτελεί μέλος της Λοκομοτίβ Μπακού. 

eva-2

Τίτλοι
Με τον Ηρακλή κατέκτησε 2 πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων και 1 νεανίδων, ενώ η 8η θέση με το Αριστοτέλειο κολέγιο στο Παγκόσμιο τής έδωσε τη δυνατότητα  να πέρασει στο παιδαγωγικό. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε 1 κύπελλο αλλά τον τίτλο της MVP του θεσμού, ενώ στα Βριλήσσια αναδείχθηκε η κορυφαία αθλήτρια του πρωταθλήματος. Από τα 16 της είναι μέλος της Εθνικής Βόλεϊ γυναικών, ενώ το 2009 πήρε μέρος στο All Star Game γυναικών κατακτώντας και τον τίτλο της MVP της διοργάνωσης

EVA-7

Η συνέντευξη
Εύα, σε καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα” και σε ευχαριστούμε για το χρόνο που μας διέθεσες, γνωρίζοντας βέβαια πως έχεις αυστηρό ωράριο.
Ευχαριστώ με τη σειρά μου την εφημερίδα σας,  που με φιλοξενεί στις σελίδες της.

Μίλησέ μας για την προετοιμασία της Εθνικής στο Καρπενήσι. Πώς έχουν κυλήσει οι ημέρες;
Ακόμα είμαστε στην αρχή, όμως παρόλα αυτά η προετοιμασία ξεκίνησε με έντονους ρυθμούς, καθώς ο χρόνος είναι σχετικά μικρός μέχρι το πρώτο παιχνίδι! Η φιλοξενία των ανθρώπων στο ξενοδοχείο Lecadin είναι εξαιρετική και όλοι είναι εξυπηρετικοί. Είμαστε όλες πολύ ευχαριστημένες...!!

EVA-4

Ποια η γνώμη σου για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιάννη Καλμαζίδη;
Για μένα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές! Η φιλοσοφία του εντός και εκτός γηπέδων είναι πολύ σωστή και θεωρώ ότι αυτό πιστεύουν και οι υπόλοιπες αθλήτριες! Είμαστε τυχερές στην ομάδα, που έχουμε προπονητές και γενικότερα προσωπικό που γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως να κάνει σωστή δουλειά του! Προσωπικά, ο κ. Καλμαζιδης με έχει βοηθήσει και βελτιώσει τα τελευταία 3 χρόνια σε πολλά ατομικά κομμάτια! 

eva-9

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στο Ευρωπαικό λιγκ που ακολουθεί;
Σίγουρα θέλουμε να προκριθούμε στη 4αδα! Έχουμε τις δυνατότητες και πιστεύω το αξίζουμε!!

Εύα, κάνεις καριέρα εκτός Ελλάδας. Πώς βρέθηκες στο Αζερμπαιτζαν; Σε εχουν προσεγγίσει Ελληνικές ομάδες;
Το Αζερμπαιτζαν το κυνηγούσα τα τελευταία χρόνια και τελικά καταφερα να πάω εκεί! Έτσι, ένιωσα κατά κάποιο τρόπο μια προσωπική δικαίωση για όλη τη δουλειά που είχα “ρίξει” τα τελευταία χρόνια! Με εχουν προσεγγίσει ελληνικές ομάδες, αλλά θα δούμε τι θα επιλέξω. Δεν εχω αποφασίσει ακόμα αν και δίνω προτεραιότητα στο εξωτερικό!!

EVA-6

EVA-5

eva-3