Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

"Εξαιρετικές οι συνθήκες προετοιμασίας στο Καρπενήσι", δηλώνει ο προπονητής της Εθνικής γυναικών βόλεϊ Κώστας Παπαδόπουλος

Για το νεαρό της ηλικίας αρκετών αθλητριών, την προετοιμασία στο Καρπενήσι, τους στόχους στο Ευρωπαϊκό λιγκ, αλλά και την εξαιρετική συμπεριφορά και εξυπηρέτηση που έτυχε η Εθνική ομάδα από τους ανθρώπους του ξενοδοχείου Lecadin μίλησε (στο volleyball.gr) ο προπονητής Κώστας Παπαδόπουλος.

papadopgunaikes

Αναλυτικά στα όσα δήλωσε ο συνεργάτης του Γιάννη Καλμαζίδη
:
«Είμαστε μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των αγώνων και προοδευτικά οι ρυθμοί ανεβαίνουν με τα κορίτσια να προσαρμόζονται ολοένα και περισσότερο. Σίγουρα είχαμε μια αντικειμενική δυσκολία καθώς έχουν περάσει δύο μήνες από τους τελευταίους αγώνες των πρωταθλημάτων, αλλά πλέον και τα κορίτσια είναι πιο συνειδητοποιημένα, δούλεψαν μόνες τους και δεν άργησαν να βρουν τον εαυτό τους. Κι είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αλλάξει κατά πολύ η νοοτροπία».

Βρίσκεται για πρώτη φορά στην εθνική γυναικών, όπου συνάντησε βέβαια και αρκετά από τα κορίτσια που είχε στις κορασίδες και τις νεανίδες: «Η αλήθεια είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός κοριτσιών έχει μπει ήδη στην εθνική γυναικών, ενώ αρκετές αθλήτριες είναι κοντά στο να βρεθούν στην μεγάλη ομάδα κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της διαδικασίας που είχε ξεκινήσει πριν από λίγα χρόνια, καθώς διευρύνεται και το εύρος των επιλογών που έχουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές».

papagunaikes

Όσον αφορά τους στόχους της Εθνικής στο European League ο νεαρός τεχνικός (που θα συνεχίσει για 3η σεζόν να βρίσκεται στον πάγκοι της Ιταλικής Τρέντο) παραδέχθηκε ότι: «θέλουμε να περάσουμε στην τετράδα, κάτι που είναι σημαντικό και παράλληλα θα μας δώσει την ευκαιρία να παίξουμε παραπάνω παιχνίδια τα οποία τα χρειαζόμαστε».

Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι ο Παπαδόπουλος «έσταζε μέλι»: «Απ’ όποια πλευρά κι αν το δούμε είχαμε εξαιρετικές συνθήκες. Οι άνθρωποι στο ξενοδοχείο Lecadin λύνουν το όποιο πρόβλημα πριν καν εμφανιστεί και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι από την φροντίδα που μας παρέχουν. Από κει και πέρα το γήπεδο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς είναι ένα πολύ καλό προπονητήριο διεθνών προδιαγραφών ενώ την ώρα που όλη η Ελλάδα ‘ψήνεται’ εμείς προπονούμαστε υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες».

papadogunaikes