Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Κρέμα καραμελέ

662

Υλικά

(για 6 άτομα)

-½ λίτρο γάλα φρέσκο

-βανίλια σε σκόνη

-2 κ.σ. βούτυρο

-180 γρ. ζάχαρη

-2 αβγά

-4 κρόκοι

-1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά (δεν το βράζουμε). Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 15 λεπτά. Έπειτα βουτυρώνουμε 6 φορμάκια σε σχήμα κώνου (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια μίας χρήσης). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Σε ένα τηγανάκι διαλύουμε 60 γρ. ζάχαρη, με 3-4 κ.σ. νερό και τον χυμό λεμονιού. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας στα φορμάκια.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μία λεκάνη. Τα χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ, μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο και προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή και ομοιογενής, τη μοιράζουμε στα φορμάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί, με 3-4cm ζεστό νερό. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μπεν μαρί για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε να παγώσουν και ξεφορμάρουμε.

Με πληροφορίες από www.foodzine.gr