Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ανδρέας Τσίπρας (ποδοσφαιριστής Καλλιθέας): "Στόχος μου η βελτίωση σε όλους τους τομείς"

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Καλλιθέας Ανδρέας Τσίπρας. Ο  Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής μίλησε για την προετοιμασία στο Καρπενήσι, την αρχή της καριέρας του, τις φιλοδοξίες που έχει ,αλλά και τη Βούλπη Ευρυτανίας, από όπου κατάγεται. Ο 22χρονος πλάγιος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στο ρόστερ της Καλλιθέας για δεύτερη χρονιά όσες δηλαδή και οι σεζόν του ως επαγγελματίας.

tsipras1

Ανδρέας Τσίπρας
Ο Ανδρέας Τσίπρας άρχισε την καριέρα του από την Αθηναΐδα που αγωνιζόταν στην Α΄ Ε.Π.Σ. Αθήνας και στη συνέχεια πήγε στον Εθνικό Αστέρα κ-20 της Β΄ Εθνικής. Ακολούθησε, η μεταγραφή του στην ομάδα του Φωκικού, στην οποία ο “Βαρουφάκης”, όπως είναι το παρατσούκλι του, έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα κ-20. Το 2013 φόρεσε τη φανέλα του Πανερυθραϊκού και έζησε ξεχωριστές στιγμές και πρωτόγνωρες.

Με τον σύλλογο της Ερυθραίας κατέκτησε τα... πάντα: το πρωτάθλημα, το κύπελλο της Ένωσης, αλλά και το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας, ενώ ο ίδιος σημείωσε 25 γκολ! Το Καλοκαίρι του 2014 έκανε το πρώτο άλμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα με την μεταγραφή του στην Καλλιθέα, με την οποία πέτυχε τον στόχο της παραμονής, κάτι που ελπίζει και φιλοδοξεί να κάνει και φέτος. Ο Ευρυτάνας (με καταγωγή από τη Βούλπη Ευρυτανίας) Ανδρέας Τσίπρας γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1993 (22 ετών) και αγωνίζεται στις πτέρυγες ως δεξί (κυρίως), αλλά και αριστερό εξτρέμ. 

tsipras2

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ανδρέα, πως κύλησε η προετοιμασία στο Καρπενήσι;
Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά, με διάθεση από όλα τα παιδιά σε περιβάλλον ευχάριστο. Για αυτό άρχισε και τελείωσε πολύ όμορφα.

Το πρώτο μεγαλο βήμα στην καριέρα σου είναι η Καλλιθέα. Πως βρέθηκες στην ομάδα;
Όντως, είναι το μεγαλύτερο βήμα, που έχω κάνει ως τώρα στην καριέρα μου! Έκανα μια εξαιρετική χρονιά με την ομάδα της Ερυθραίας, πετυχαίνοντας 25 γκολ!! Εκείνη την περίοδο και αρκετές φορές στη σεζόν με παρακολουθούσαν άνθρωποι της Καλλιθέας και όταν έγινε η πρόταση είπα αμέσως «ναι», χωρίς να το σκεφτώ. Ποιο παιδί άλλωστε δε θα ήθελε να παίξει σε μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως η Καλλιθέα;! 

Ποια είναι τα κέρδη που αποκόμισες παίζοντας στις μικρότερες κατηγορίες;
Παίζοντας σε μικρότερες κατηγορίες πήρα πολύτιμες εμπειρίες, γιατί έπαιζα με άντρες - ενήλικες δηλαδή και αυτό είναι σημαντικό για ένα νεαρό παιδί, το οποίο κοιτάζει να μάθει δίπλα σε αυτούς.

tsipras3

Η χρονιά με τον Πανερυθραϊκό είναι αυτή που σου έχει μείνει χαραγμένη μέχρι στιγμής στην ζωή σου, σωστά;
Σίγουρα, είναι η καλύτερη χρονιά μου μέχρι να βρεθώ σε επαγγελματικό επίπεδο. Με την ομάδα του Πανερυθραϊκού κατακτήσαμε τα πάντα, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στο παρελθόν ο σύλλογος.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον προπονητή Ηλιόπουλο με τον οποία προετοιμάστηκες πέρσι στο Καρπενήσι και ποια για τον Παντέλη, τον οποίο «έζησες» και στα παιχνίδια και στην προετοιμασία;
Ο κ. Ηλιόπουλος είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής που προσπάθησε για το καλύτερο στην ομάδα. Του χρωστάω πολλά, καθώς με αυτόν έκανα το ντεμπούτο μου στη Football League και θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό.
Τον κ. Παντέλη τον γνωρίζουν όλοι! Είναι ένας προπονητής που εργάζεται χρόνια στο ποδόσφαιρο, σε υψηλό επίπεδο!! Είναι επίσης πολύ καλός άνθρωπος όσο και τεχνικός και είναι σημαντικό ότι βοηθάει πολύ τους νέους δίνοντας ξεχωριστά συμβουλές. Και βέβαια αυτό που καταφέραμε πέρσι (σωτηρία την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ) αποδεικνύει πως μάς βοήθησε να μείνουμε στην κατηγορία!! Ξέρει το ποδόσφαιρο πολύ καλά και είναι επαγγελματίας, ο οποίος δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και αγαπάει αυτό που κάνει.

tsipras5

Ποια θεωρείς ότι είναι τα δυνατά σου σημεία και ποια στα οποία χρειάζεται βελτίωση;
Όταν είσαι 22 χρονών πρέπει απλά να βελτιωθείς σε όλα τα σημεία και σε όλους τους τομείς και ένας από αυτούς είναι το αριστερό μου πόδι. Θεωρώ, όμως ότι εκεί που είμαι «δυνατός» είναι στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός και την ταχύτητα. 

Έχεις καταγωγή από την Βούλπη. Έχεις κρατήσει επαφές με τα πάτρια εδάφη; Επισκέπτεσαι το χωριό σου;
Πάντα ερχόμουν από μικρό παιδί, γιατί μου αρέσει πολύ το περιβάλλον και το οικογενειακό κλίμα. Ερχόμουν το Πάσχα και τα Καλοκαίρια και όταν μπορώ επισκέπτομαι την ιδιαίτερα πατρίδα μου, όμως δεν έχω πλέον πολύ χρόνο!!

tsipras9

Μέχρι που φτάνουν οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
Αρχικά θέλω να με έχει καλά ο Θεός και στη συνέχεια να παίξω σε όσο πιο ψηλό επίπεδο και όσο γίνεται καλύτερα κάθε φορά.Τα υπόλοιπα έρχονται στη συνέχεια...

Ανδρέα, σε ευχαριστούμε πολύ για την κουβέντα που είχαμε και σού ευχόμαστε ότι καλύτερο στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη και να σας πω πολλά μπράβο για τη δουλειά που κάνετε, καθώς ο κόσμος χρειάζεται το ποδόσφαιρο σαν μια ξεχωριστή νότα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε! Να είστε πάντα καλά!