Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας

665

ΥΛΙΚΑ

-1 πακέτο φύλλο κρούστας

-500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός

-1 κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια

-1 ψιλοκομμένη πιπεριά κέρατο

-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

-100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

-1 αυγό

-1/2 ποτήρι νερού γάλα

-αλάτι & πιπέρι

-σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε καλά, βάζουμε και τον κιμά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Έπειτα προσθέτουμε και την πιπεριά, το αλάτι ,το πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά. Στο τέλος βάζουμε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση.

Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε ένα-ένα τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντας το καθένα με την βοήθεια πινέλου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Στο κέντρο βάζουμε τη γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα μας. Πασπαλίζουμε με το ασπρόμαυρο σουσάμι και την ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά στις αντιστάσεις (ανάλογα τον φούρνο μας).

Με πληροφορίες από www.chefoulis.gr