Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Μουσταλευριά παραδοσιακή

667

ΥΛΙΚΑ

Για κάθε  4 νεροπότηρα, ελαφρά συμπυκνωμένο μούστο

-1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 νεροπότηρο καρύδια χοντροκομμένα

-κανέλλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα, αφού κρατήσουμε 2 νεροπότηρα για να διαλύσουμε το αλεύρι. Διαλύουμε το αλεύρι στον μούστο που κρατήσαμε, φτιάχνοντας ένα χυλό.

Αδειάζουμε τον χυλό στην κατσαρόλα, περνώντας τον μέσα από ένα σουρωτήρι, για να μην έχει σβόλους.

Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε τον χυλό στο σουρωτήρι, μέχρι να αδειάσει τελείως.

Αν μας έχουν μείνει σβόλοι στο σουρωτήρι, πιάνουμε μούστο απ᾿ την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να περάσουμε όλο το χυλό.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην κουζίνα, ανάβουμε το μάτι στο μισό και περιμένουμε να πήξει, σιγοβράζοντας, (για 15΄- 20΄ περίπου), ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα.

Όταν πήξει και γίνει κρέμα, σερβίρουμε με το χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα σκόνη.

Με πληροφορίες από faghta-giagias.blogspot.gr