Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Λουκάνικα και πατάτες γιαχνί

670

Υλικά

-2 - 3 λουκάνικα χωριάτικα χοντροκομμένα (300 γραμ. περίπου)

-1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

-1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες

-⅔ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

-½ πράσινη πιπεριά σε κύβους

-2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (500 γραμ. περίπου) τριμμένες ή στο μούλτι

-1 κ.γ. ντοματοπελτέ

-μπαχάρι, κανέλλα

-1 πρέζα ζάχαρη

-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λουκάνικο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Όταν γυαλίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, το μπαχάρι, την κανέλλα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τόσο νερό που να τα σκεπάζει.

Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10' - 12' περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να δέσει η σαλτσούλα τους. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Με πληροφορίες από faghta-giagias.blogspot.gr