Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Συνταγή | Μπισκότα με μαρμελάδα βατόμουρο

671

Yλικά

-1 φλ. βούτυρο μαλακό

-2/3 φλ. λευκή ζάχαρη

-1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

-2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1/2 φλ. μαρμελάδα βατόμουρο

-1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

-3/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

-1 κ.γ. γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου.

Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μία ομοιογενής μπάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε 4 εκατοστών μπάλες και τις βάζουμε μέσα σε ένα ταψί. Κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο κάθε μπάλας, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα μας και γεμίζουμε την τρύπα με μαρμελάδα.

Ψήνουμε για 14-18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για ένα λεπτό μέσα στο ταψί.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Περιχύνουμε ελαφρά πάνω από τα ζεστά μπισκότα.

Με πληροφορίες από http://allrecipes.com/