Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Τιραμισού με κρέμα κάστανου

672

ΥΛΙΚΑ

-250 γρ. μασκαρπόνε

-100 γρ. έτοιμη κρέμα κάστανου άγλυκη

-250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

-3 κροκάδια πολύ φρέσκων αβγών

-2 κ.σ. λικέρ κουαντρώ (προαιρετικά)

-50 γρ. ζάχαρη άχνη

-1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

-200 ml καφέ (κατά προτίμηση espresso)

-2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

-4-5 μαρόν γκλασέ ψιλοκομμένα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (η κρέμα πρέπει να είναι πολύ κρύα) και την κρατάμε στο ψυγείο. Δουλεύουμε λίγο με πιρούνι το μασκαρπόνε, να γίνει σαν κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν΄ασπρίσει το μείγμα, προσθέτοντας στο τέλος το λικέρ.

Ενσωματώνουμε στα αβγά το μασκαρπόνε και την κρέμα κάστανου, χτυπώντας με το σύρμα των αβγών μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε με κουτάλι λίγη λίγη τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 20'. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αν χρησιμοποιήσουμε καφέ φίλτρου, πρέπει να είναι αρκετά δυνατός.

 Σ' ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ ή άλλο ανάλογο σκεύος στρώνουμε μια σειρά μπισκότα, που έχουμε βουτήξει για μερικά δευτερόλεπτα στον καφέ. Απλώνουμε επάνω τη μισή κρέμα κάστανου με κουτάλι και στρώνουμε την επιφάνεια.

Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ και την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Το βγάζουμε λίγο πριν το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κακά, χρησιμοποιώντας μικρό σουρωτήρι. Σκορπίζουμε επάνω κομματάκια μαρόν γκλασέ.

Με πληροφορίες από athinorama.gr