Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Σουτζουκάκια κοτόπουλου

673

ΥΛΙΚΑ

-750 γρ. κιμά από φιλέτο κοτόπουλου

-4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.γ. πολτό σκόρδου

-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο

-1 αυγό

-2 κ.γ. κύμινο

-800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

-3 κ.σ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)

-1 κ.σ. ζάχαρη

-ελαιόλαδο

-2 φλιτζάνια αλεύρι

-αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου, το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.

Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάζουμε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά, χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και μαγειρεύουμε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου - ή αδειάζουμε το φαγητό σε βαθύ ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά.

Συνοδεύονται με ρύζι, πατάτες, ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Με πληροφορίες από www.entertv.gr