Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Μπούτια αρνιού με δεντρολίβανο & σάλτσα κρασιού

675

Υλικά

-6 μπούτια αρνιού

-½ μπουκάλι κόκκινο κρασί

-1 λίτρο ζωμό αρνιού

-1 κρεμμύδι

-1 κεφάλι σκόρδου

-3 κλωναράκια δεντρολίβανο

-3 κλωναράκια θυμάρι

-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια αρνιού και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν.

Αφαιρούμε το αρνί από το τηγάνι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό για ένα λεπτό για να φύγει το αλκοόλ Προσθέτουμε τον ζωμό αρνιού στο τηγάνι και βράζουμε. Βάζουμε τα μπούτια πάλι στο τηγάνι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.

Ψήνουμε για περίπου 5 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και φέρνουμε το ζουμί σε σημείο βρασμού σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί και να πήξει η σάλτσα.

Με πληροφορίες από  http://www.wildeorchard.co.uk/