Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κλέφτες "αλωνίζουν" στον Προυσό Ευρυτανίας και κλέβουν σπίτια ηλικιωμένων, αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει το Αστυνομικό τμήμα Προυσού(!)

Μόλις πριν λίγα 24ωρα, την Τρίτη 17, Νοεμβρίου 2015, όπως έγραψαν εδώ τα Ευρυτανικά Νέα και ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία, δυο νεαρά άτομα εξαπάτησαν ζευγάρι ηλικιωμένων στον Προυσό Ευρυτανίας και τους απέσπασε μέσα από το σπίτι τους το ποσό των 5.000 €.  

Η Αστυνομία Ευρυτανίας έδρασε καίρια και χάρη στην άμεση επέμβαση των αντρών της Ασφάλειας Καρπενησίου σε συνεργασία με τα Αστυνομικά τμήματα Καρπενησίου και Προυσού, κατάφεραν να συλλάβουν ένα ζευγάρι 37χρονων οι οποίοι φέρεται να διέπραξαν την παράνομη πράξη. Οι ίδιοι αρνούνται την κλοπή. 

Η αναγκαιότητα λειτουργιάς και διατήρησης των Αστυνομικών τμημάτων στα χωριά της Ευρυτανίας και στην προκειμένη περίπτωση η αναγκαιότητα ύπαρξης Αστυνομικού Τμήματος στον Προυσό όπου έγινε και η κλοπή στο σπίτι των ηλικιωμένων, αποδεικνύεται απολύτως απαραίτητη. 

Ωστόσο για οικονομικούς λόγους, το υπουργείο αποφάσισε να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα στον Προυσό, όπως επίσης και το Αστυνομικό τμήμα στην Φουρνά Ευρυτανίας ενώ ήδη από το καλοκαίρι έχει κλείσει το Αστυνομικό τμήμα στην Γρανίτσα. 

Αρνητικός ο Κοντογεώργος

Την απόφαση για το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων στη Στερεά Ελλάδα, περίπου 20 μονάδες θα κλείσουν, ανακοινώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές σε εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου Αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στην Λαμία.

Κάθετα αντίθετος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) με το να κλείσουν αστυνομικοί σταθμοί στην Ευρυτανία, δηλώνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος παραβρέθηκε στην ενημερωτική ημερίδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11