Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Απόλυτος συγκεντρωτισμός στην ΟΕΣ». Ανοικτή επιστολή-πρόσκληση της Ελένης Λιάγκα - Καλιντέρη προς τα μέλη των Ευρυτανικών Πολιτιστικών Συλλόγων

liagka-kalinteri-sinedrio-oes

«Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, πρωτίστως για να σας ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , και δοθείσης της ευκαιρίας να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν στο μέλλον του κορυφαίου δευτεροβάθμιου πολιτιστικού οργάνου που λέγεται ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. Είμαι η πρώην ταμίας αυτής και εκ των πρώτων παραιτηθέντων από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος της παραίτησής μου δεν ήταν η διάλυση της Ομοσπονδίας όπως σκοπίμως διαδίδεται από ανεύθυνα χείλη, απεναντίας σκοπός ήταν να περισώσω το κύρος και την αξιοπιστία της που δοκιμάστηκαν σκληρά στην τελευταία θητεία του Δ.Σ. Τούτο συνέβη γιατί στους κόλπους της Ο.Ε.Σ. δημιουργήθηκαν συνθήκες απόλυτου συγκεντρωτισμού, υποτίμησης των μελών του Δ.Σ., υποκατάστασης αυτών από εξωθεσμικούς παράγοντες και γενικώς συμπεριφορές που υπαγορεύονταν από ακατάσχετη επιθυμία για αυτοπροβολή που οδηγούσε σε ακροβατισμούς και εκδηλώσεις σχεδιασμένες με βιασύνη και απίστευτη προχειρότητα.

Φυσικά δεν καταδικάζω τις φιλοδοξίες των ανθρώπων να αναδειχθούν, αρκεί αυτό να μην είναι αυτοσκοπός, γιατί τότε νομίζω ότι δεν είναι εθελοντισμός αλλά προσδοκία προσωπικού οφέλους. Θεωρώ επί πλέον αυτονόητο ότι όσοι ασχολούνται εθελοντικά και χωρίς αμοιβή με πολιτιστικούς φορείς πρέπει συγχρόνως να μπορούν να υπηρετούν και να προάγουν αξίες όπως είναι η δημοκρατική διαδικασία , η ευθιξία, η ηθική τάξη, ή ανάληψη ευθύνης, ο αυτοσεβασμός, η κριτική σκέψη και η διαφορετική άποψη να μην εκλαμβάνεται ως αιτία πολέμου, γιατί  «Η ψυχή του πολιτισμού μας είναι ο πολιτισμός της ψυχής μας» Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν και αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογούσε υπέβαλα την παραίτησή μου, διότι αδυνατούσα να συνεχίσω να στηρίζω με τη συμμετοχή μου ένα καθεστώς που προσέβαλε και ευτέλιζε το σπουδαίο δευτεροβάθμιο όργανο στο οποίο με έστειλαν τα μέλη της Ο.Ε.Σ. που δια των αντιπροσώπων τους με τίμησαν με την ψήφο τους.  Ακολούθησαν και άλλες παραιτήσεις, ήτοι του Α' Αντιπροέδρου, της Γενικής Γραμματέως, του Οργανωτικού Γραμματέα, του αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, της Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων και Βιβλιοθήκης και άλλων μελών φτάνοντας συνολικά στις δέκα εκ των δεκαπέντε μελών του Δ.Σ.

Έτσι βάσει του καταστατικού της Ο.Ε.Σ. και συγκεκριμένα του αρθ.13 παρ.5 αυτού αναλαμβάνει υποχρεωτικά το Εποπτικό Συμβούλιο την ευθύνη για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου προκειμένου να εκλέξει νέο Δ.Σ. Ήδη το Εποπτικό Συμβούλιο έχει αναλάβει δράση και έχει εξαγγείλει την διενέργεια των εκλογών για την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016. Το Εποπτικό Συμβούλιο προεξάρχοντος του Προέδρου του, καταξιωμένου Ακαδημαϊκού, εγνωσμένου κύρους και αποδοχής, ευπατρίδη Ευρυτάνα κ.κ. Ηλία Ντζιώρα αποτελεί εγγύηση για το άψογο της διαδικασίας.

Καλώ λοιπόν τους ευρυτανικούς συλλόγους να συμμετάσχουν μαζικά στέλνοντας τους αντιπροσώπους τους τόσον ως εκλέκτορες, όσο και ως υποψήφιους σε αυτήν την κορυφαία διαδικασία για το καλό της δικής μας ιδιαίτερης πατρίδας της Ευρυτανίας μας , και με πολύ αυστηρά κριτήρια στην επιλογή τους».  

 

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Ελένη Λιάγκα- Καλιντέρη

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρίκης