Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ανδρέας Σουμέλας (Πρώην ποδοσφαιριστής του Α.Σ. Αίολος): «Η Διοίκηση του Αιόλου δεν τήρησε όσα συμφωνήσαμε»

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο Ανδρέας Σουμέλας. Ο πρώην πλέον ποδοσφαιριστής (αμυντικός και αμυντικός μέσος) του Αιόλου μιλάει για τους λόγους που τον ανάγκασαν να φύγει από την ομάδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αθέτηση των όσων είχαν συμφωνηθεί με την Διοίκηση του συλλόγου.

SOM-1

Ο Ανδρέας Σουμέλας ήρθε στον Αίολο τον περασμένο Οκτώβριο με στόχο από την μια να ενισχύσει την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει να πάρει αρχικά το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να κερδίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και από την άλλη να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Αυτό άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος στην πρώτη συνέντευξη που μας παραχώρησε όταν υπέγραψε στους “τζιαλομπλού”. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν (και) οι δύο πλευρές, καθώς 2,5 μήνες μετά αποτελεί και τυπικά παρελθόν. Αυτή είναι η δεύτερη αποχώρησε σε αυτό το διάστημα από τον σύλλογο των νταμπλούχων Ευρυτανίας, καθώς είχε προηγηθεί η λύση της συνεργασίας με τον Κυριακό Σολομωνίδη (συμπαίχτης για ένα διάστημα με τον Σουμέλα στην Καστοριά), ενώ σε καραντίνα έχει τεθεί και ο τερματοφύλακας Φώτης Μακρής.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ανδρέα σε καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα” για δεύτερη φορά.  Η πρώτη ήταν όταν υπέγραψες, όμως τώρα εντελώς ξαφνικά αποτελείς παρελθόν από τον Αίολο. Τι συνέβη;

Πράγματι έτσι και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και πάλι, παρόλο που δε γίνεται για καλό λόγο. Την απόφαση για την αποχώρησή μου από την ομάδα την είχα πάρει αρκετές ημέρες πριν πάρω την αποδέσμευση. Εκεί με οδήγησε η ασυνέπεια και η κακομεταχείριση της διοίκησης, καθώς και λόγοι που αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι, όπως η έλλειψη ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις, γεγονός, που έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή και ποιοτική δουλειά. Απλά η αποχώρηση αυτή έγινε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού υπήρξε διαπληκτισμός (!) ανάμεσα σε εμένα και ορισμένα άτομα της διοίκησης του Αιόλου για λόγους ευνόητους…

Αναφέρθηκες σε διαπληκτισμό με παράγοντες της ομάδας. Πώς φτάσατε σε αυτή την εξέλιξη;

Φτάσαμε μέχρι το σημείο αυτό, διότι δεν γίνεται να αθετεί κάποιος τον λόγο που έχει δώσει και ύστερα να ζητάει και τα ρέστα...!! Φεύγεις λοιπόν με πικρία και απογοήτευση, καθώς άλλους στόχους είχες θέσει όταν ήρθες στην πόλη και την ομάδα... Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, γιατί είχα ξεκινήσει στην ομάδα με άλλες προϋποθέσεις και φιλοδοξίες. Αλλά εκτός αυτού φεύγω με απογοήτευση, διότι με τα παιδιά της ομάδας και αρκετούς φίλους ακόμα είχαμε έρθει πολύ κοντά και δεν είναι ωραίο να αφήνεις παρέες πίσω.

Ποια ήταν η στάση των παιδιών και πως το αντιμετώπισαν όταν τους ενημέρωσες για την απόφασή σου να αποχωρήσεις;
Αυτό που διέκρινα αμέσως ήταν το αίσθημα της απογοήτευσης και ίσως λίγος θυμός, γιατί εκτός ου ποδοσφαιρικού κομματιού δεθήκαμε και σαν άνθρωποι.

som-3

Ο προπονητής σου στον Αίολο κ. Γιάννης Φλωράκης γνώριζε το όλο θέμα; 

Ο κύριος Φλωράκης δεν ήξερε τίποτα. Με υπολόγιζε ακόμα και για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς  με αντίπαλο την ομάδα της Α.Ε.Κ., αλλά βρέθηκε προ εκπλήξεως, αφού το έμαθε από μένα! Δεν με ρώτησε καν τον λόγο,  που αποφάσισα να φύγω, όμως είναι πιθανό πως το κατάλαβε. Μού ευχήθηκε μόνο καλή σταδιοδρομία στην ποδοσφαιρική μου καριέρα και τού ανταπέδωσα και εγώ τις ευχές.

Οπότε πλέον, για τον Ανδρέα Σουμέλα το Καρπενήσι αποτελεί παρελθόν...

Ο Αίολος ναι, όπως επίσης και το ευρυτανικό ποδόσφαιρο!! Το Καρπενήσι όμως όχι... Υπάρχουν κάποια πράγματα και πρόσωπα που δεν μπορείς να τα αφήσεις πίσω έτσι απλά σα να μην τα γνώρισες ποτέ. Όπως είπα, έχω φίλους με τους οποίους κρατάω επαφή θα συνεχίσουμε να έχουμε επικοινωνία.

Το Καρπενήσι λοιπόν αποτελεί παρελθόν. Το μέλλον τι περιλαμβάνει;

Είναι ακόμα άγνωστο αυτό. Υπάρχουν ορισμένες προτάσεις, που εξετάζω και μεταξύ αυτών είναι μια ομάδα Γ’ Εθνικής, αλλά και ένα σωματείο, το οποίο έχει στόχο και είναι φαβορί για την άνοδο στη Football league 2. Όμως ακόμα δεν μπορώ να πω περισσότερα και φυσικά δεν έχω αποφασίσει το οτιδήποτε.

Ανδρέα, σού ευχόμαστε ότι καλύτερο στην καριέρα σου...

Σάς ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω από όλα. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Αιόλου και στους παίκτες και εύχομαι να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει ομαδικά και ατομικά. Τους χαιρετισμούς μου στο Καρπενήσι.

som-5

som-2