Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Και είμαστε μόνο στην αρχή. Σε 15 μήνες για την Ευρυτανία εντάξαμε έργα 18 εκατ ευρώ». Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη στα «Ευρυτανικά Νέα»

bakogiannis-2015-1

Κύριε Μπακογιάννη, ενάμιση χρόνο στο τιμόνι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον πρώτο Ευρυτάνα Περιφερειάρχη. Ποια είναι τα σημαντικότερα έργα που έχετε να μας αναφέρετε μέχρι σήμερα από τη θητεία σας για το νομό Ευρυτανίας;

Ως γνωστόν ο τοπικισμός είναι ιδεολογία και ποτέ δεν έκρυψα τη μεγάλη μου αγάπη για την Ευρυτανία. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Μας ενώνουν δεσμοί με βάθος και ουσία. Θέλω λοιπόν να πιστεύω πως κάνουμε το καθήκον μας,  προχωρώντας στην έγκριση και υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων και έργων. Συνολικά, για το πρώτο 15μηνο της περιφερειακής αρχής έχουμε σύνολο εγκρίσεων περίπου της τάξης των 18.000.000 ευρώ και σύνολο χρηματοδοτήσεων της τάξης των 8.400.000 ευρώ για την Ευρυτανία.   Βέβαια, αν με ρωτάτε, είναι αυτά αρκετά; Θα σας πω όχι. Γι αυτό, πέρα απ’ όλα όσα έγιναν, δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε να επιμένουμε, να διεκδικούμε και να υλοποιούμε. Μέσα σε αντίξοες, είναι η αλήθεια, συνθήκες. Αλλά, έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Αυτά τα χρόνια να κάνουμε στην Ευρυτανία τη διαφορά. Τόσο εγώ προσωπικά, ο αντιπεριφερειάρχης ο Άρης ο Τασιός, οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι, οι συνεργάτες μας, αλλά και οι υπηρεσίες μας καταβάλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. 

Ενδεικτικά μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια έργα;

Μετά χαράς. Είναι βέβαια πολλά, για αυτό και θα μου επιτρέψετε να σας παραπέμψω στον σχετικό πίνακα. (σ.σ. Δείτε τον πίνακα με τα έργα, ύψους 18.151.256,35 ευρώ, που δημοσιεύουμε παρακάτω).

Για να μιλάμε όμως πρακτικά και συγκεκριμένα: για τις ασφαλτοστρώσεις των Αγράφων έχουν εγκριθεί και θα δημοπρατηθούν άμεσα, έργα της τάξεως των 5.100.000 ευρώ. Απώτερος σκοπός μας είναι τα Άγραφα να γίνουν απολύτως προσβάσιμα στον ντόπιο και ξένο επισκέπτη. Με τον ίδιο στόχο και με την ανάπτυξη του φαραγγιού "Πανταβρέχει" κατά νου, προχωράμε και στην υλοποίηση της οδού Δομνίστας - Ροσκά - Όρια Νομού, φτάνοντας μέχρι την Καστανούλα με το ποσό των 2.300.000 ευρώ. Στον βασικό τουριστικό μας άξονα Καρπενήσι - Προυσός δημοπρατήσαμε τη συνέχιση της διαπλάτυνσης του δρόμου μέχρι τα "Κόκκινα" με ποσό 1.400.000 ευρώ, με ταυτόχρονη διαμόρφωση και φωτισμό των κόμβων του δρόμου, ενώ ήδη προγραμματίζουμε ένα νέο μεγάλο έργο για την αντιμετώπιση των πιο επικίνδυνων σημείων των πρανών του Προυσού. Στη Δ.Ε. Φουρνά προχωράμε την κατασκευή του δρόμου Βράχα - Κορίτσα Κλειτσού, με προϋπολογισμό περίπου 1.350.000 ευρώ. Για έργα συντήρησης για το 2016-2017, σε όλο μας το δίκτυο, έχουν εγκριθεί και σε μεγάλο βαθμό ήδη υλοποιούνται έργα ποσού περίπου 4.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, ξεκολλήσαμε και ολοκληρώνουμε παλαιότερα έργα, καθώς πολύ σημαντική είναι και η ροή της χρηματοδότησης. Αυτή την επιτύχαμε με την αύξηση του ορίου πληρωμών από 1.894.000 ευρώ που ήταν για το 2014 σε 6.430.000 ευρώ για το 2015. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του προηγούμενου χειμώνα. Η αντιμετώπιση αυτή έγινε ως επί το πλείστον με ίδια μέσα και χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, καθώς το κεντρικό κράτος δεν ανταποκρίθηκε ως όφειλε στις εκκλήσεις μας για βοήθεια. Έτσι προχωρήσαμε στην έγκριση και υλοποίηση έργων της τάξεως των 1.700.000 ευρώ που αφορούν αποκαταστάσεις γεφυρών και άμεσων επισκευών των βλαβών του οδικού μας δικτύου και ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε κάποια στιγμή, κάποια βοήθεια και από κράτος. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Όλοι οι Ευρυτάνες προσβλέπουν να υλοποιήσετε μέχρι το 2019 την προεκλογική σας υπόσχεση για ολοκλήρωση του δρόμου Λαμία - Καρπενήσι. Αυτό θα γίνει;

Το καλό που μου θέλω. Αλλιώς δικαιούστε να με κρεμάσετε στην πλατεία. Το γνωρίζετε κι εσείς, μελέτη δεν υπήρχε. Έχουμε κινήσει γη και ουρανό.  Καταφέραμε να την εντάξουμε πέρσι, τέτοιο καιρό, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με προϋπολογισμό περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς, με τη κυβερνητική αλλαγή και τις περιπέτειες που περάσαμε το 2015, το υπουργείο καθυστέρησε τη δημοπράτηση. Πετύχαμε όμως τώρα, η μελέτη να περάσει στην Περιφέρειά μας.  Στις 18 του Γενάρη το Περιφερειακό μας Συμβούλιο θα εγκρίνει την αναγκαία προγραμματική σύμβαση. Θα προχωρήσουμε λοιπόν άμεσα με τη δημοπράτηση. Παράλληλα, έχουμε δεσμεύσει τους αναγκαίους πόρους για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου αυτού κάθε αυτού.  Ο σχεδιασμός μας προβλέπει να αρχίσει να δουλεύεται το έργο μέσα στη θητεία μας. Είμαι αισιόδοξος πως θα το καταφέρουμε.

Συνεχίζοντας το ερώτημά μου, για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια μέχρι το 2019 που τελειώνει η θητεία σας τι να περιμένουν από εσάς και την περιφερειακή αρχή οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδος και κυρίως της Ευρυτανίας;

Πολλή προσπάθεια και έναν συνεχή και μεγάλο αγώνα. Σκληρή δουλειά και ελπίζω περισσότερα σωστά απ’ ότι λάθη. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας είναι η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου το οποίο θα διαπερνάει όλες τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένου και του Καρπενησίου. Φαντάζεστε πόσο χαμηλότερο θα ήταν το κόστος διαβίωσης για τους κατοίκους, ειδικά τον χειμώνα; Η αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών και η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι ακόμη δύο θέματα που ήδη μας απασχολούν. Επιπλέον, η αξιοποίηση του φυσικού μας περιβάλλοντος και των πολιτιστικών και θρησκευτικών μας μνημείων, μέσω του νέου ΕΣΠΑ και η στήριξη της αγροτικής οικονομίας, είναι ψηλά στην ατζέντα μας για την Ευρυτανία. Και ας μην ξεχνάμε την εδραίωση του δικτύου κοινωνικών δράσεων, που θα ανακουφίζει τις ασθενέστερες ομάδες σε όλη την Περιφέρεια. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η ανάγκη αυτή εκτιμώ ότι θα υφίσταται και τα επόμενα χρόνια.

bakogiannis-ypografi1

Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον αρχικό σας προγραμματισμό; Ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο που είχαμε τα capital controls, τη νέα δανειακή σύμβαση των 85 δις. και το 3ο μνημόνιο, τη δέσμευση των αποθεματικών κλπ.

Μας επηρεάζει καθημερινά. Σε κάθε έργο, σε κάθε απόφαση, σε κάθε λειτουργική ανάγκη. Αρνούμαι όμως να παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας. Το έργο μας είναι συγκεκριμένο κι εμείς με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πρέπει να το ολοκληρώσουμε. Πιο δύσκολα; Προφανώς. Με περισσότερη δουλειά; Σίγουρα. Δεν θα σας πω ψέματα. Το 2015 μας γονάτισε. Τα χρήματα τελειώνουν, οι ανάγκες όμως, αντιθέτως, αυξάνονται. Και ο κόσμος που μας εμπιστεύτηκε έχει απαιτήσεις. Η κοινωνία δεν συμβιβάζεται με ημίμετρα και καλά κάνει. Είναι άλλωστε πιο μπροστά από την πολιτική. Κι εμείς οφείλουμε να χτίσουμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Δεν είναι ώρα λοιπόν να μεμψιμοιρούμε. Ούτε να μετακυλύουμε ευθύνες. Αυτά είναι τα δεδομένα και έτσι  πορευόμαστε. Και εφόσον συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι, μια γροθιά, θα τα καταφέρουμε.

Κοινωνική Αλληλεγγύη - Υγεία. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μπορεί να βοηθήσει; Σε τι βαθμό και πόσο αποτελεσματικά;

Υποχρέωσή μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καιρών. Η χαμένη κοινωνική συνοχή δεν αποκαθίσταται από την Πλατεία Συντάγματος. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι καλούνται να υλοποιήσουν προγράμματα και δράσεις που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους τους. Όπως ξέρετε, συγκεντρώνουμε μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, τρόφιμα και φάρμακα και τα διαθέτουμε δωρεάν. Επίσης σε αυτή την κατεύθυνση εμείς αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο «Κοινωνικό Πακέτο» για τη Στερεά, μέσω του οποίου ενισχύουμε τις μονάδες υγείας και ταυτόχρονα απευθυνόμαστε άμεσα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Έτσι λοιπόν, ψηφίσαμε στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο την παροχή οικονομικής βοήθειας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια θα συνδράμει με το ποσό των 125.000 ευρώ τις μονάδες υγείας της Στερεάς Ελλάδας για την προμήθεια αναλωσίμων και λοιπών υλικών. Επίσης, ψηφίσαμε την παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και την παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη. Βέβαια, για όλα αυτά, μέσα στον παραλογισμό του ελληνικού κράτους, αναμένουμε να εκδοθεί η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση, που θα μας επιτρέψει να τα κάνουμε. Έχω συναντηθεί με τον  Υπουργό Υγείας και ελπίζω ότι επιτέλους θα δοθεί η λύση.

Πολλές φορές έχετε σχολιάσει αποφάσεις της Κυβέρνησης, μάλιστα κάποιες φορές με σκληρή γλώσσα. Ποια είναι η γνώμη σας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

Το έχω ξαναπεί. Ως Περιφερειάρχης δεν δικαιούμαι  να με ενδιαφέρει ποια θα είναι η Κυβέρνηση. Ανεξάρτητα από την  όποια προσωπική μου θέση ή γνώμη. Με ενδιαφέρει μόνο, η όποια Κυβέρνηση να μας αφήνει να κάνουμε τη δουλειά μας. Στο βαθμό που δεν μας θέτει κανένας εμπόδια, εμείς είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούμε, να στηρίξουμε και να επικροτήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό, έχω αναγκαστεί να ασκήσω έντονη κριτική σε αποφάσεις εξόφθαλμα λανθασμένες που έθιγαν τα συμφέροντα των πολιτών και στερούσαν από την Περιφέρεια τη δυνατότητα να επιτελέσει το έργο της. Με τα αποθεματικά μας να εξαφανίζονται εν μία νυκτί, με τα έργα του ΕΣΠΑ στον αέρα, με κλειστά σχολεία μέχρι το Νοέμβρη και με τις χρηματοδοτήσεις μειωμένες όσο δεν πάει άλλο, εγώ δεν θα μπορούσα να τηρήσω σιγή ιχθύος. Από την άλλη, για να είμαι και δίκαιος, υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κυβέρνηση με τους οποίους συνεννοούμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αποστόλου ή ο Υφυπουργός Οικονομίας, ο κ. Χαρίτσης. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: όποιος δίνει λύσεις στη Περιφέρεια είναι φίλος μας, πέρα από κόμματα και χρώματα, όποιος της δημιουργεί προβλήματα, αντίπαλος.

Πως αντιμετωπίσατε την παρότρυνση υποστηρικτών σας να συμμετέχετε στις εκλογές για την αρχηγία της νέας Δημοκρατίας;

Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό και τιμητικό να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μου εξέφρασαν με τον πιο ζεστό και ειλικρινή τρόπο την εμπιστοσύνη τους. Αυτό με γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη σε ότι και αν κάνω. Ωστόσο στο δικό μου μυαλό είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Η Στερεά Ελλάδα με εμπιστεύτηκε για να αναλάβω το δύσκολο έργο της Περιφέρειας. Πόσο ασυνεπής θα ήμουν απέναντι στους πολίτες και βέβαια απέναντι στον εαυτό μου, αν μετά από έναν μόλις χρόνο, έλεγα: Σας ευχαριστώ πολύ, γεια σας τώρα… Δεν θα το έκανα ποτέ. 

Οι πολιτικές σας φιλοδοξίες ποιο στόχο έχουν, γιατί πολύς κόσμος ρωτά αν θα συνεχίσετε την πολιτική σας καριέρα και στην κεντρική πλέον σκηνή.

Γιατί δε με αφήνετε εδώ που είμαι; Έχουμε ακόμη τριάμισι γεμάτα χρόνια μπροστά μας και πάρα πολλά θέματα να λύσουμε. Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και δε σκοπεύω να το εκχωρήσω για κανένα «επόμενο» σκαλοπάτι. Στόχος μου είναι να πάω την Περιφέρεια ένα βήμα μπροστά και όχι το δικό μου «εγώ». 

Πώς σχολιάζετε το εκλογικό αποτέλεσμα για την προεδρία της νέας Δημοκρατίας. Εσείς ποιον υποψήφιο στηρίζεται και το ρωτώ αυτό διότι ένας εκ των δυο υποψηφίων -ο Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι στενός σας συγγενής.

Θεωρώ το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Προκρίθηκαν δύο από τα πιο αξιόλογα στελέχη αυτής της παράταξης. Ο καθένας από αυτούς έχει προσφέρει πολλά και έχει να δώσει ακόμη περισσότερα. Η μαζική συμμετοχή της πρώτης Κυριακής επέδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συνέχεια. Έχει ιστορία, αλλά και μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος της, όπως πάντα, θα δώσει και αυτή τη φορά την πιο σοφή λύση. Όσο για εμένα, επιτρέψτε μου να μην πω κάτι παραπάνω. Οι εποχές που διατυμπάνιζαν την υποστήριξή τους σε πρόσωπα οι πολιτικοί, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ας μην υποτιμάμε τον κόσμο, ο οποίος και άποψη έχει και κρίση. Δεν περιμένει υποδείξεις.

Στην άσκηση της αποτελεσματικής πολιτικής πιστεύετε ότι τα πρόσωπα παίζουν ρόλο, διότι γνωρίζουμε ότι έχετε άριστες σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ευρυτανία.

«Οι παίχτες είναι αυτοί που κάνουν τις δυνατές ομάδες». Για αυτό και βασίζομαι πολύ στους συνεργάτες μου- εσείς το εντοπίζεται αυτό καθημερινά. Σε ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και καταβολών, αλλά με ένα κοινό όραμα. Την αγάπη τους για τον τόπο και την αυτοδιοίκηση. Που έχουν όρεξη για δουλειά και δεν φοβούνται τις αλλαγές. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μπορείς να εμπιστευτείς και μαζί τους να χτίσεις το αύριο. Όταν πέρα από την ομάδα της Περιφέρειας, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και στον Α’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας, τότε πραγματικά νιώθεις ασφάλεια. Μόνο έτσι άλλωστε μπορείς να έχεις αποτέλεσμα και να φτάνει η δουλειά σου στον πολίτη. Σε ένα διαλυμένο κράτος, εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί να φροντίσουμε να δώσουμε σε κάθε συμπολίτη μας αυτό που έχει ανάγκη και αυτό που του αξίζει. Κι εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο το Σουλιώτη και τον Θόδωρο τον Μπαμπαλή, και τους συνεργάτες τους, με τους οποίους πραγματικά συνεργαζόμαστε άψογα και έτσι Δήμοι και Περιφέρεια λειτουργούν συμπληρωματικά.  Ο πήχης, βέβαια, είναι ψηλά και είμαστε μόνο στην αρχή…


ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (Σύνολο εγκρίσεων 18.151.256,35 ευρώ)

ΣΑΕΠ 766 (σύνολο: 7.763.483,08  ευρώ)

Δ.Ε. Αγράφων

• "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ ΑΓΡΑΦΑ" προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ.

• "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ-ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ-ΕΛΑΤΟΣ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ" προϋπολογισμού 1.100.000,00 ευρώ.

• "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ" προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ.

• "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΝΙΑΝΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑΣ" προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ.

• Απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού 265.892,41 ευρώ.

Δ.Ε. Δομνίστας

• "ΟΔΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑ – ΡΟΣΚΑ - ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ - ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ - Ν.Α ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (Συνέχεια)", προϋπολογισμού 2.397.590,67  ευρώ.

ΣΑΕΠ 066 (σύνολο: 1.355.174,87  ευρώ)

Δ.Ε. Φουρνά

• "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΧΟΧΛΙΑ–ΒΡΑΧΑ-ΚΟΡΙΤΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ (Συνέχεια)", προϋπολογισμού 1.355.174,87  ευρώ

ΣΑΕΠ 566 (συνολικά: 7.761.000,00  ευρώ)

• "ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΒΑΤΗ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ" προϋπολογισμού 200.000,00  ευρώ

• "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΙΔΑΚΙΑ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ- ΑΜΠΕΛΙΑ" προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ- ΠΡΑΣΣΙΑ-ΚΕΔΡΑ" προϋπολογισμού 200.000,00  ευρώ

• "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ" προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ" προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ" προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ" προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" προϋπολογισμού 51.200,00  ευρώ

• "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΑ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ" προϋπολογισμού 200.000,00  ευρώ

• "ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙ-ΟΡΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ"  προϋπολογισμού 200.000,00  ευρώ

• "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015-2016" προϋπολογισμού 55.000,00  ευρώ

• "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΤΕΡΥΓΟΤΟΙΧΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΒΑΡΒΑΡΙΑΔΑΣ" προϋπολογισμού 200.000,00  ευρώ

• "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΤΕΡΥΓΟΤΟΙΧΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ" προϋπολογισμού 180.000,00  ευρώ

• "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΡΒΑΣΑΡΑ" προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ - ΠΡΑΣΣΙΑ - ΚΕΔΡΑ" προϋπολογισμού 110.400,00  ευρώ

• "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΜΠΑΓΑΣΑΚΙ – ΦΙΔΑΚΙΑ" προϋπολογισμού  86.400,00  ευρώ

• "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΡΙΚΕΛΛΙΩΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ -  ΔΟΜΝΙΣΤΑ – ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" προϋπολογισμού 77.000,00  ευρώ

• "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΚΕΛΛΟ – ΔΟΜΝΙΣΤΑ –ΣΤΑΥΛΟΙ – ΑΜΠΛΙΑΝΗ -ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΦΝΗ – ΠΑΠΑΔΙΑ  (ΤΜΗΜΑ:ΔΑΦΝΗ- ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΔΟΒΑ ΣΩΤΗΡΑ) " προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ – ΠΑΠΑΡΟΥΣΙ" προϋπολογισμού 240.000,00  ευρώ

• "ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΑΣΣΙΑ-ΚΕΔΡΑ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ" προϋπολογισμού 98.000,00  ευρώ

• "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΥΣΟΣ-ΑΡΑΠΟΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΣΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ" προϋπολογισμού 125.000,00 ευρώ

• "ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΦΝΗ-ΠΑΠΑΔΙΑ (ΤΜΗΜΑ:ΠΑΠΑΔΙΑ -ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΔΟΒΑ ΣΩΤΗΡΑ) " προϋπολογισμού 160.000,00 ευρώ

• "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΥΛΠΗ-ΛΗΜΕΡΙ-ΓΡΑΝΙΤΣΑ-ΛΙΘΟΧΩΡΙ"  προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ

• "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΚΡΕΝΤΗ-ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑ" προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ

• "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017" προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ

• "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ" προϋπολογισμού 1.783.000,00 ευρώ

• "ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ" προϋπολογισμού 75.000,00 ευρώ

ΚΑΠ

• "Εγκατάσταση Αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου-Διαμορφώσεις-Δικτύου Υποδομών-Κτηριακών εγκαταστάσεων" προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ

• "Προμήθεια και μεταφορά άλατος για τα έτη 2014-2015" προϋπολογισμού 60.000,00 ευρώ

• "Αποπεράτωση Κτιριακών εγκαταστάσεων Μουσείου Καρπενησίου στο Κτίριο Παλαιού Δασαρχείου" προϋπολογισμού 60.000,00 ευρώ

• "Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για τα έτη 2014-2015" προϋπολογισμού 119.598,40 ευρώ

• "Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδικού τμήματος Διπόταμα-Χελιδόνα" προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ

• "Μελέτη αποκατάστασης βλαβών της γέφυρας Καραβασαρά (γεωτεχνική μελέτη και έρευνα-στατική μελέτη)" προϋπολογισμού 22.000,00 ευρώ

• "Μετατόπιση δικτύων ΟΚΩ" προϋπολογισμού 30.000,00 ευρώ

ΣΑΕΠ 366

• " Συντήρηση και λειτουργία της Σήραγγας Τυμφρηστού" προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

• "Συντήρηση Σχολικών κτιρίων" προϋπολογισμού 140.000,00 ευρώ