Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τεχνολογία | Ψηφιακή εφημερίδα σε αναδιπλούμενη οθόνη 18" από την LG

H LG Display στο πλαίσιο της παρουσίας της στη φετινή CES στο Las Vegas, θα παρουσιάσει μία εφημερίδα… τεχνολογίας OLED. H LG Display επενδύει περίπου 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED, η οποία μπορεί να βρει διάφορες εφαρμογές.

685

Μία από αυτές και μάλιστα μία από εκείνες που αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα στο μέλλον είναι η εφημερίδα OLED, η οποία θα είναι μία αναδιπλούμενη οθόνη 18 ιντσών, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως μία χάρτινη εφημερίδα.

Η LG Display επιδιώκει να βάλει την τεχνολογία OLED στα συστήματα home cinema, με μία οθόνη OLED TV 55 ιντσών να αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο Consumer Electronics Show. Παράλληλα, η LG Display θέλει να ενσωματώσει την τεχνολογία Advanced In Cell που ήδη εφαρμόζει στις οθόνες των smartphones και στις οθόνες των notebooks. Μία άλλη ενδιαφέρουσα εφαρμογή της LG Display, θα είναι η ενσωμάτωση μίας οθόνης 25 ιντσών μέσα σε ένα ταμπλό αυτοκινήτου.

Η αναδιπλούμενη οθόνη OLED 18 ιντσών με τη μορφή μίας εφημερίδας δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς έχει δείξει και στο παρελθόν κάποια αντίστοιχη εφαρμογή, ενώ τώρα φαίνεται πως είναι περισσότερο κοντά στην εμφάνιση ενός τελικού προϊόντος. Μένει να δούμε εάν θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διαβάζουμε την εφημερίδα μας στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr