Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Παράξενα και απρόοπτα 2015 [Α' ΜΕΡΟΣ]

Ομορφιές, περίεργα, παράξενα και άλλα ευτράπελα είχαν την τιμητική τους στην αθλητική χρονιά του 2015 στα γήπεδα της Ευρυτανίας.

par-7

Τα “Ευρυτανικά Νέα” προβάλλουν -από μια άλλη σκοπιά- πολλά από τα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στον ποδοσφαιρικό νομό Ευρυτανίας (κατά κύριο λόγο) τη χρονιά που μόλις έφυγε, δίνοντας έναν άλλο τόνο και άλλο χρώμα σε αυτά. Σε ορισμένα “παίζουν μπάλα” τα στατιστικά και οι αριθμοί, σε άλλα τον κύριο λόγο έχει η χιουμοριστική πλευρά, άλλα είχαν το δικό τους νόημα, και άλλα…κάτι ενδιάμεσο!!

Εύστοχη η προεδρική επιλογή
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας είχε αποκαλύψει στα “Ευρυτανικά Νέα” πως θα στήριζε (όπως και έκανε) την υποψηφιότητα του Γιώργου Γκιρτζίκη. Ο πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔ/ ΕΠΟ ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της ΕΠΟ και έτσι η επιλογή-εισήγηση του Ευρυτάνα κ. Παπαντζίμα κρίνεται εύστοχη και πετυχημένη.

H... προίκα του Διονύση 
Μπορεί ο Διονύσης Βονόρτας να μην συμπεριλήφθηκε στις επιλογές των σωματείων για τις εκλογές της ΕΠΣ Ευρυτανίας, όμως η προσφορά του και κυρίως η οργάνωση στο χώρο των γραφείων (που ανέλαβε μόνος του) αποτελούν την καλύτερη… προίκα για τους επερχόμενους.

par-2

Ευρυτανικό… τροχαίο
Τροχαίο ατύχημα είχε την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου περίπου στις 16:00 ο Γιώργος Παπαντζίμας και ο Βασίλης Κατσίκης. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κινούνταν επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και πήγαιναν στο Φραντζή για να παρακολουθήσουν τον αγώνα των Μικτών ομάδων νέων Φθιώτιδας - Ευρυτανίας, όταν συγκρούστηκαν με όχημα, που ερχόταν από την οδό Ταϋγέτου. Το πολυτελές αμάξι του κ. Παπαντζίμα απεδείχθη σωτήριο, καθώς οι δυο Ευρυτάνες την… γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς.

Δοκιμές… εντυπωσιασμού
Τους έγχρωμους ποδοσφαιριστές τους Ρομπέρτο - Τίμοθι δοκίμασε για λόγους… εντυπωσιασμού ο Αίολος και εύλογα προκάλεσε τρικυμίες σε αντιπάλους και... αναμνήσεις από το παρελθόν.

par-4

Μια ντουζίνα γκολ
Από έξι γκολ δέχτηκαν οι παίδες και οι νέοι Ευρυτανίας στο φινάλε των υποχρεώσεών τους στο πρωτάθλημα Μικτών ομάδων της περιόδου 2014-2015. Οι Βοιωτοί επικράτησαν και στις δύο κατηγορίες με 6-0: Έξι και έξι: σύνολο δώδεκα!!

Ο πεισματάρης Αντωνίου
Ένας τραυματισμός στην κλείδα του δεξιού του χεριού (πρώτη φωτογραφία στην αρχή του ρεπορτάζ) είναι ικανός και… αρκετός να σε αφήσει εκτός μάχης. Όχι όμως τον Γιάννη Αντωνίου!! Ο Ευρυτάνας πρωταθλητής της χιονοδρομίας ανέτρεψε τα προγνωστικά και έδωσε το παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

par-6

«Πλαστός» αθλητής
Κάθε χρόνο σημειώνουμε πως ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας ποδοσφαίρου Ευρυτανίας χρησιμοποιούνται και αγωνίζονται ποδοσφαιριστές με «πλαστά» δελτία. Η... “μεγάλη ψαριά” όμως που αλιεύσαμε  αφορά το χώρο του τοπικού μπάσκετ (!), όπου αθλητής αγωνίστηκε έχοντας πλαστό δελτίο…!

Παϊδάκια ο Ντέμης
Στο Καρπενήσι βρέθηκε το τριήμερο της Αποκριάς ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος βρέθηκε στην Ευρυτανία μαζί με τον γιό του και ένα ακόμα φιλικό ζευγάρι, ξεφεύγοντας έτσι από την πίεση της πρωτεύουσας.  Διέμενε στο Βουτύρο, ανηφόρισε για σκι στο Βελούχι και φυσικά απήλαυσε εκλεκτό φαγητό στην ταβέρνα του Νασιόπουλο στο Μεγάλο Χωριό, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα… παϊδάκια!!

par-10