Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Θοδωρής Ζηνέλης (προπονητής Τae Kwon Do Α.Σ. Αίαντας): “Μεγάλος στόχος οι Ολυμπιακοί αγώνες”

Με τα καλύτερα λόγια για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι, όπου προετοιμάζονται τα αγωνιστικά τμήματα του Αίαντα μιλάει ο Ευρυτάνας προπονητής Θοδωρής Ζηνέλης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα “Ευρυτανικά Νέα” ο Μεγαλοχωρίτης προπονητής αναφέρεται στην εξαιρετική (ομολογουμένως) δουλειά, που γίνεται στις τάξεις του συλλόγου, τις διακρίσεις που έχουν φέρει τον Α.Σ.Α στην κορυφή της Ελλάδας, αλλά τους επόμενους στόχους, που φτάνουν μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες.

AIANTASZ

Στη συνέντευξη που μάς παραχώρησε ο κ. Ζηνέλης λίγο μετά την περίοδο των γιορτών, τις οποίες πέρασε στο Καρπενήσι και την ιδιαίτερα πατρίδα του το Μεγάλο Χωριό   ξεχωρίζουν τα κολακευτικά λόγια για το Καρπενήσι, το καμπ που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τόπο διεξαγωγής (“πάντα Καρπενήσι” είχε δηλώσει και παλαιότερα), ενώ υπογραμμίζει (δικαίως) τις αμέτρητες διακρίσεις και τα πολυάριθμα μετάλλια σε Ελλάδα και Ευρώπη που έχει κατακτήσει η αθλητική ομάδα του συλλόγου. Ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας ο Θοδωρής Ζηνέλης δε θα μπορούσε να παραλείψει την τεράστια επιτυχία κατάκτησης μεταλλίου από αθλήτρια της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, επιτυχία που έγινε πρώτο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κ. Ζηνέλη, ποιος είναι ο απολογισμός της χρονιάς, που μόλις ολοκληρώθηκε;
Για άλλη μία χρονιά ο Α.Σ. Αίαντας πρωταγωνίστησε σε όλες τις επίσημες διασυλλογικές πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις, κατακτώντας και φέτος την 1η θέση σε αυτές, με πολλά μετάλλια να τις συνοδεύουν. Το σημαντικότερο όμως είναι η διασπορά των διακρίσεων των αθλητών μας σε όλες τις κατηγορίες, πράγμα το οποίο δείχνει την υποδομή και την επαγγελματική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο.  
Η συνεχής παρουσία των αθλητών στο βάθρο φέρνει την καταξίωση, γεγονός που αποδεικνύεται από την συνεχή παρουσία των πρωταθλητών του Αίαντα σε όλες τις κατηγορίες των εθνικών ομάδων που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρω πως 2 αθλητές μας στο παγκόσμιο αντρών-γυναικών (Ρωσία) έκαναν καταπληκτικές εμφανίσεις χάνοντας από το Νο3 και το Νο1 της ολυμπιακής κατάταξης, ενώ στο Πανευρωπαϊκό δύο ακόμα μέλη του συλλόγου κατέλαβαν την 5η θέση. Επίσης, η αντίστοιχη εθνική ομάδα νέων ανδρών-γυναικών επανδρώθηκε από δύο πρωταθλήτριες, εκ των οποίων η μία με την καθοδήγησή μου η μία ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου κατακτώντας μετάλλιο μετά από πολλά χρόνια.


Ποιες είναι οι διακρίσεις που ξεχωρίζετε μέσα στο 2015;
Από αυτές θα ξεχώριζα τις: α) πρώτη θέση της εφηβικής ομάδας του Αίαντα στο διεθνές βαθμολογούμενο G1 πρωτάθλημα από την παγκόσμια ομοσπονδία με συμμετοχή 1500 αθλητών στην κατηγορία των εφήβων-νεανίδων, β) πρώτη θέση του συλλόγου στο πανελλήνιο κύπελλο με συμμετοχή 2300 αθλητών, κατακτώντας 7 χρυσά, 2 ασημένια και 6 χάλκινα και γ) τους έξι πρωταθλητές που στελέχωσαν τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες.

AIANTASZ-16

Κ. Ζηνέλη, ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει μέσα στο 2016 και ποιοι είναι οι στόχοι που πρεσβεύει γενικότερα ο Αίαντας ως σύλλογος;
Στόχος είναι πάντα ο πρωταγωνιστικός ρόλος των αθλητών μας σε όλες τις επίσημες διασυλλογικές διοργανώσεις, με σκοπό τη δημιουργία ανάλογων υποδομών προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των πρωταθλητών μας. Αρχικά, στοχεύουμε στη διεκδίκηση όσον το δυνατόν περισσότερων μεταλλίων σε παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις με απώτερο σκοπό την επόμενη Ολυμπιάδα. Πάντα , όμως στο πλαίσιο του οικογενειακού κλίματος και της συνοχής της αθλητικής οικογένειας του Αίαντα.

Κάθε καλοκαίρι προετοιμασία στο Καρπενήσι...
Το βασικό στάδιο προετοιμασίας της αγωνιστικής ομάδας του Αίαντα πραγματοποιείται εδώ και 18 χρόνια Καρπενήσι Ευρυτανίας. Φέτος (2015) για πρώτη φορά συμμετείχαν αθλητές και ομάδες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές. Το συγκεκριμένο καμπ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κάνοντάς το περιζήτητο, για αυτό ευελπιστούμε την φετινή χρονιά να έχουμε περισσότερες συμμετοχές, κυρίως από το διεθνή χώρο. Εξάλλου, σε αυτό δίδαξαν δύο Κορεάτες επίλεκτοι αθλητές πρωταθλητές Κορέας (πλέον προπονητές), καθώς επίσης προπονητές - σωματεία, που πρωταγωνιστούν στα πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα, ανεβάζοντας έτσι την ποιότητα του υλικού και τις προπονήσεις.

AIANTAZ-12

Διαμένετε στην Αθήνα, αλλά πάντα μιλάτε για τα καλύτερα λόγια για την ιδιαίτερη πατρίδα σας…
Είναι ευλογία να κάνεις αυτό που αγαπάς στον τόπο στον οποίο μεγάλωσες, μεταλαμπαδεύοντας στους αθλητές σου την αγάπη σου για τον τόπο αυτό. Το υψόμετρο και οι ιδανικές υλικοτεχνικές υποδομές, σε συνδυασμό με την Ευρυτανική φύση και φιλοξενία αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό, προκειμένου η Ευρυτανία να αποτελεί τον κορυφαίο αθλητικό προπονητικό προορισμό. Οι αθλητές και ομάδες που μετέχουν στα καμπ προετοιμασίες μας, αποτελούν τους καλύτερους “διαφημιστές” της Ευρυτανικής φύσης, καθώς μέσα στο πνεύμα της μεγάλης αθλητικής οικογένειας του Αίαντα μοιράζονται μοναδικές και ξεχωριστές στιγμές, που μόνο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει.

Μέσα από το καμπ αυτό προβάλλεται (και) η πόλη του Καρπενησίου… 
Οι αθλητές, οι προπονητές και οι γονείς γνωρίζοντας τις ομορφιές της ευρυτανικής φύσης γίνονται πρεσβευτές της Ευρυτανικής ομορφιάς και φιλοξενίας. Ο μεγάλος αριθμός ομάδων καθιστούν την Ευρυτανία αθλητικό τουριστικό προορισμό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Για τον Αίαντα η Ευρυτανία αποτελεί εφαλτήριο κάθε αγωνιστικής χρονιάς και το μέρος, όπου αντρώνονται τα αγωνιστικά του τμήματα τα τελευταία 18 χρόνια. 

Εκτός από εσάς και τον αδερφό σας υπάρχουν και αρκετοί Ευρυτάνες αθλητές, που ανήκουν στον Αίαντα.
Στην αθλητική οικογένεια του Αίαντα υπάρχει μεγάλος αριθμός Ευρυτάνων αθλητών: 20 περίπου από αυτούς είναι στα τμήματα υποδομών, ενώ άλλοι 12 επανδρώνουν τα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα με διαρκείς διακρίσεις και λαμπρό μέλλον.

AIANTAS2Z

Κ. Ζηνέλη, σάς ευχαριστούμε για την κουβέντα που είχαμε και σάς ευχόμαστε μόνο επιτυχίες στο μέλλον.
Ευχαριστώ πολύ τα “Ευρυτανικά Νέα” για τη φιλοξενία σας και ευχόμαι σε όλους καλη χρονιά, με υγεία πάνω από όλα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Ο 41χρονος (23/3/1974) Θεόδωρος Ζηνέλης ξεκίνησε την αθλητική του διαδρομή το 1981 με προπονητή το Χρήστο Δημόπουλο, στον αθλητικό σύλλογο Καρπενησιού. Ο απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών είναι κάτοχος αμέτρητων διακρίσεων και τίτλων, εκ των οποίων ξεχωρίζουμε τις ακόλουθες: είναι χαρακτηρισμένος ως επίλεκτος αθλητής Πρωταθλητής με την Εθνική ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας και από το 1994 προπονητής του Α.Σ. Αίαντας Αγίου Δημητρίου, ο οποίος υπό την καθοδήγηση του Ευρυτάνα προπονητή αναδεικνύεται το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο Ταεκβοντό στην Ελλάδα. Ο κ. Ζηνέλης είναι προπονητής της ένωσης ταεκβοντό Ν. Ελλάδος, ομοσπονδιακός προπονητής των Εθνικών ομάδων, με τις διακρίσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο να είναι συνεχείς. Τέλος, είναι Προέδρος Πανελλήνιας ένωσης διπλωματούχων προπονητών ολυμπιακού ταεκβοντό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
AIANTASSZ-10

AIANTASZ-15

AIANTASZ-13

AIANTASZ--5

AIANTASZ-7

AIANTASZ-3

AIANTASZ-4

AIANTAZ-20

AIANTASZ-8