Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΑΡΗΣ ΣΙΤΑΡΑΣ (ποδοσφαιριστής Α.Σ. Αίολος): «Στόχος, το πρωτάθλημα με τον Αίολο - Εμπειρία ζωής η Λαμία»

Ο 18χρονος αριστερός μπακ-χαφ Άρης Σιταράς πριν από λίγες εβδομάδες πήρε μεταγραφή από την ομάδα νέων του ΠΑΣ Λαμία στον Α.Σ. Αίολος, με τον οποίο ελπίζει να προσφέρει και να συνεισφέρει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρυτανίας.

sitaras2

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Άρη, σε καλωσορίζω στα “Ευρυτανικά Νέα”. Πλέον ανήκεις στον Αίολο. Πως προέκυψε αυτή η μεταγραφή;
Αρχικά θα ήθελα να σάς ευχαριστήσω πολύ που με καλέσατε. Αυτή η μεταγραφή ήταν καθαρά δική μου επιλογή. Γνωρίζω πολύ καλά σε τι ομάδα βρισκόμουν και σε τι ομάδα βρίσκομαι αυτή τη στιγμή χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία. Απλά μερικές φορές δε γίνεται να κάνεις πάντα αυτό που θες, χωρίς να βρίσκεις ανταπόκριση. Όπως γνωρίζεις τα νέα εδώ διαδίδονται εύκολα. Κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωσή μου. Με πλησίασαν οι ιθύνοντες του Αιόλου, μου άρεσε το σκεπτικό και η φιλοσοφία τους και έτσι αποφάσισα να “κλείσω” εκεί. Η Μυρίκη είναι μια ομάδα που πάντα θα ’χωστην καρδιά μου, γιατί από εκεί ξεκίνησα ουσιαστικά.

Πιστεύεις ότι σε υποτίμησαν στη Λαμία και αναγκάστηκες να φύγεις;
Θεωρώ ότι πλέον δε υπάρχει αξιοκρατία γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό το θέμα.

Πέρα από όσα έγιναν και σε ανάγκασαν να φύγεις, τι κέρδη αποκόμισες στην διάρκεια της παρουσίας σου στη Λαμία;
Ηταν μια εμπειρία ζωής. Σίγουρα το να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα Β’ Εθνικής σε βοηθάει πολύ ποδοσφαιρικά. Βελτιώνεσαι μέρα με τη μέρα και αγωνίζεσαι με ομάδες με μεγάλη ιστορία. Γνώρισα πολλά νέα πράγματα, συνεργάστηκα με εξαιρετικούς προπονητές και σίγουρα θα τα θυμάμαι όλα αυτά για πάντα.

Αναφέρθηκες πιο πριν στη Μυρίκη; Τι μνήμες σου “ξυπνάει” η περίοδος εκείνη, που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
Ήταν μια χρονιά πολύ απαιτητική. Ήμασταν πολύ δεμένοι όλοι μεταξύ μας’ σαν μια οικογένεια. Είχα να συνεργαστεί με έναν πολύ καλό άνθρωπο-προπονητή τον Βασίλη Φούκα, ο οποίος με εμπιστεύτηκε και με βοήθησε πάρα πολύ να βελτιωθώ. Κατακτήσαμε δίκαια το πρωτάθλημα, το πρώτο για μένα και ελπίζω να το ξαναζήσω αυτό με τον Αίολο.

sitaras4

Στη διάρκεια της παρουσίας σου εκεί ή και τώρα τον Ιανουάριο, πριν τον Αίολο σε πλησίασαν άλλες ομάδες, με σκοπό να σε αποκτήσουν;
Όχι, δεν είχα κάποια πρόταση...!

Ανήκεις πλέον στον Αίολο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την νέα σου ομάδα;
Σίγουρα όταν πας στον πρωταθλητή η φιλοδοξία σου είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Το κύπελλο δυστυχώς για εμάς δεν πήγε καλά και πλέον θα στοχεύουμε στον έτερο στόχο μας. Σίγουρα θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και να δικαιώσω όσους με επέλεξαν. Θα το δείξει η συνέχεια αυτό άλλωστε.

Το ντεμπούτο με νίκη κόντρα στον ΑΠΟΚ είναι η πρώτη απόδειξη;
Κοιτάξτε, κάθε νέος ποδοσφαιριστής στην οποιαδήποτε ομάδα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε το παιχνίδι και καταφέραμε να περάσουμε στην κορυφή. Το παιχνίδι είχε αρκετές δυσκολίες για εμένα: Το γήπεδο ήταν πολύ βαρύ, έπρεπε να συνεργαστώ με παίχτες που βρισκόμασταν στο γήπεδο πρώτη φορά κ.ά.

Ποια είναι η θέση σου στο γήπεδο και ποια προτιμάς εσύ; Αριστερός μπακ ή αριστερός χαφ;
Η θέση μου είναι αριστερό μπακ. Γνωρίζω τη θέση αυτή πολύ καλά. Απλά στο τοπικό το επίπεδο είναι κατώτερο και για αυτό τον λόγο αγωνίζομαι και ως χαφ.

Άρη, σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και σου ευχόμαστε να πετύχεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου.
Ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι ότι καλύτερο! Καλή χρονιά με υγεία για όλους.

Sitaras

ΑΡΗΣ ΣΙΤΑΡΑΣ
Ο Άρης Σιταράς (18 ετών - γεννηθείς τις 27 Ιουνίου 1997) ξεκίνησε την καριέρα του από τα Άγραφα, όπου κατέγραψε λίγες συμμετοχές. Στη συνέχεια ακολούθησε η ομάδα της Μυρίκης, όπου παρέμεινε δύο (2) χρόνια, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2013. Μάλιστα, πέτυχε το γκολ της χρονιάς όταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής σκόραρε εναντίον της Κρέντης με εκπληκτική λόμπα από τα 25 μέτρα. Στη συνέχεια, το 2014 πήγε στην ομάδα νέων της Λαμίας, όπου ήταν ο βασικός αριστερός μπακ των Φθιωτών, όμως  τον Ιανουάριο το 2016 επέστρεψε στο Καρπενήσι και την ομάδα του Αιόλου.

sitaras6