Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΕΠΣ Ευρυτανίας: Ο τρίτος γύρος και η... κοπή της βασιλόπιτας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευρυτανίας την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 19:00 περίπου. Τα οικονομικά του τρίτου γύρου στο επίκεντρο.

EP-1

Στα γραφεία της Ένωσης παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ: Γιώργος Παπαντζίμας, Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Δροσίνης, Σωτήρης Διώτης, Βασίλης Μπούρας και Θωμάς Θεοδωρογιάννης, αλλά και ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας. Το παρών από την πλευρά των ομάδων έδωσαν οι: Ι. Λερογιάννης, Π. Πλακιάς (Αίολος), Ν. Τσώνης (Μυρίκη), Δ. Αθανασόπουλος, Π. Ζωχάκης (Παναγραφιωτικός), Δ. Τσιγαρίδας (Ποταμιά),  Γ. Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός/ Ακαδημία “ΠΑΟΚ”), Χρ. Καλαμπάκας (Ακαδημία “Καρπενήσι 2002”), Χρ. Λάππας, Κ. Λάππας, Ν. Βούρτσας (Κρέντη) και Ηλ. Μπακόλας (ΑΕΚ). Παρόντες και οι διαιτητές: Λ. Κολοκώτσιος, Ν. Χρυσαφόπουλος, Μ. Ελ Ταχάν, Δ. Κουρλός, ο Αρχιδιαιτητής Γ. Παπαδήμος και ο εκπαιδευτής Γ΄ Εθνικής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Ι. Καλύβας.

Ο τρίτος γύρος της Α’ ΕΠΣ
Αρχικά ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ το πρόγραμμα του τρίτου γύρου, όπου κάθε ομάδα θα δώσει 3 ματς εντός και 3 εκτός. Τη διαφωνία του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Μυρίκης κ. Τσώνης, που ζήτησε επανεξέταση του θέματος, ώστε να υπάρχει δίκαιη διεξαγωγή των αγώνων για όλες τις ομάδες, όσον αφορά τα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια. 

Τα μισά έξοδα η ΕΠΣ
Όπως είχε προαποφασιστεί στην Γενική Συνέλευση και αναφέρεται στα πρακτικά η Ένωση θα καλύψει το 50% των εξόδων των ομάδων στον τρίτο γύρο. Το κόστος κάθε σωματείου ανέρχεται στα 390 ευρώ (300 ευρώ οι διαιτησίες συν 90 ευρώ οι ορισθέντες γιατροί αγώνα), συνεπώς η Διοικητική αρχή θα βάλει τα 195 ευρώ κάθε συλλόγου.

EP-2

Αδυναμία ΑΕΚ & Κρέντης
Ο εκπρόσωπος του δικεφάλου κ. Μπακόλας δήλωσε την αδυναμία της ομάδας του να καταβάλει ακόμα και αυτά τα χρήματα και κατ’ επέκταση να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο. Το θέμα θα συζητήσει η Ένωση, που πιθανό να καταβάλει όλο το ποσό. Την άποψη συμμερίστηκε και υποστήριξε και η πλευρά της Κρέντης.

Διευκρίνιση για τον τρίτο γύρο
Αρχικά, υπήρξε η τοποθέτηση πως δε θα ισχύει στον τρίτο γύρο η περίπτωση των ισοβαθμιών, παρά μόνο οι βαθμοί. Εύστοχη, όμως ήταν η παρέμβαση-διευκρίνιση του προπονητή της Ποταμιάς κ. Τσιγαρίδας, ο οποίος που ξεκαθάρισε (όπως και θα ισχύσει τελικά) πως εφόσον δυο ομάδες ισοβαθμήσουν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν τα σκορ και των 3 γύρων της κανονικής διάρκειας.

Γιάννης Καλύβας: Συνύπαρξη ομάδων-διαιτητών
Στην ομιλία του ο κ. Καλύβας ευχαρίστησε τις ομάδες για την συνεργασία με την πλευρά της διαιτησίας, γνωστοποίησε τη διεξαγωγής νέας σχολής διαιτησίας τον Μάιο, όμως έδειξε την ενόχλησή του από την απουσία αρκετών παραγόντων και κυρίως διαιτητών. Τέλος, ο υπεύθυνος οργάνωσης διαιτησίας ζήτησε τη διεξαγωγή παιδικού πρωταθλήματος χωρίς την αμοιβή των διαιτητών και τέλος μετά από υπενθύμιση του κ. Λερογιάννη  πρότεινε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μεταξύ παρατηρητών, προπονητών και λοιπών παραγόντων, με σκοπό την επεξήγηση των αρμοδιοτήτων τους. Πιθανότερη ημερομηνία είναι την ερχόμενη Δευτέρα 8/2 στις 20:30.

ep-6

Το φλουρί στον Τσώνη 
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και το φλουρί (50 ευρώ) έπεσε στον Πρόεδρο της Μυρίκης Νίκο Τσώνη. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραπέζι που παρέθεσε η Ένωση σε γνωστή ταβέρνα του Καρπενησίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα του γ’ γύρου, που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Παπαντζίμα, αλλά ΔΕΝ είναι οριστικό έχει ως εξής:
1η αγωνιστική
ΑΠΟΚ-ΑΕΚ
Παναγραφιωτικός-Αίολος
Κρέντη-Μυρίκη
Ρεπό: Ποταμιά


2η αγωνιστική
Ποταμιά-ΑΠΟΚ 
Κρέντη-Παναγραφιωτικός
ΑΕΚ-Αίολος
Ρεπό: Μυρίκη


3η αγωνιστική
Μυρίκη-Ποταμιά
Κρέντη-ΑΕΚ
ΑΠΟΚ-Αίολος
Ρεπό: Παναγραφιωτικός

4η αγωνιστική
Ποταμιά-Παναγραφιωτικός
Μυρίκη-ΑΠΟΚ 
Αίολος-Κρέντη 
Ρεπό: ΑΕΚ


5η αγωνιστική
ΑΠΟΚ-Κρέντη
Παναγραφιωτικός-Μυρίκη
ΑΕΚ-Ποταμιά.
Ρεπό: Αίολος


6η αγωνιστική
Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ 
Μυρίκη-ΑΕΚ
Αίολος-Ποταμιά
Ρεπό: Κρέντη


7η αγωνιστική
ΑΕΚ-Παναγραφιωτικός
Ποταμιά-Κρέντη
Αίολος-Μυρίκη
Ρεπό: ΑΠΟΚ 

ep-10

ep-3

ep-7