Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Το gadget της εβδομάδας: Νέο DJI Phantom 4 (4K - 28' πτήση - 5χλμ. εμβέλεια)

694

Η DJI, ο ηγέτης στον χώρο κατασκευής drones, ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του δημοφιλούς drone της, DJI Phantom.

Το DJI Phantom 4, έχει ειδικό σύστημα που του επιτρέπει να αποφεύγει αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στη πορεία του. Βασισμένο σε 4 αισθητήρες, τοποθετημένους στο εμπρός και το κάτω μέρος του, μπορεί να δει αντικείμενα μέχρι 15 μέτρα μπροστά του και 9 μέτρα από κάτω του, ώστε να φρενάρει και να σταματήσει πριν την μοιραία σύγκρουση. Επιπλέον με τη λειτουργία ACTIVETRACK το drone μπορεί να ξεχωρίζει αντικείμενα και να τα ακολουθεί, έχοντας τα πάντα στο κέντρο του κάδρου.

Ακόμα το DJI Phantom 4 με τη λειτουργία TAPFLY μπορεί να πετάξει προς ένα συγκεκριμένο σημείο, επιλέγοντας να αποφύγει τυχόν εμπόδια στη διαδρομή του. Η κάμερα του DJI Phantom 4 καταγράφει 4K σε 25/30 fps ή Full HD 1080p στα 60/120 fps (ISO μέχρι 3.200) και φυσικά μπορεί να βγάζει RAW φωτογραφίες (Adobe DNG) στην ανάλυση των 12 megapixels (ISO μέχρι 1.600). Οι νέες προπέλες έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να μπορούν να πιάσουν ταχύτητες μέχρι και 72 χιλιόμετρα την ώρα. Η λειτουργία Return to Home επιτρέπει στο DJI Phantom 4 να επιστρέφει στο σημείο που απογειώθηκε.

Η μπαταρία έχει επανασχεδιαστεί και αποδίδει 28 λεπτά πτήσης. Η εμβέλεια του νέου drone φτάνει τα 5 χιλιόμετρα. Το νέο DJI Phantom 4 είναι διαθέσιμο για αγορά από την ιστοσελίδα της DJI στα 1.600 ευρώ (με δωρεάν μεταφορικά).

ΠΗΓΗ: pttl.gr