Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (9/3/2016) Τραγέλαφος με Υπουργική απόφαση για το Διοικητικό Συμβούλιο στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Τους έβαλαν στις 16 και η θητεία τους έληξε στις… 17. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις…18

Με απόφαση του υπουργού τοποθετήθηκαν για μια ημέρα δύο νέα μέλη στο Δ.Σ. του Νοσοκομείο Καρπενησίου η θητεία των οποίων όμως έληξε την αμέσως επόμενη ημέρα της τοποθέτησής τους. Η απόφαση δημοσίευσης και στο ΦΕΚ (Φωτο) μια ημέρα μετά τη λήξη της θητείας τους!

tragelafos-ds-nosokomeio

Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ ανοργανωσιάς ή για απαράδεκτη διοικητική αβλεψία που εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι μόνο τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη αλλά και τον Υπουργό Υγείας -και απόντος αυτού υπογράφει ξανά ο κ. Πολάκης- που συνυπογράφουν τη βιαστική απόφαση – φιάσκο. 

Πρόκειται για την κοινή απόφαση A2β/Γ.Π.οικ.: 12411 η οποία εκδόθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2016 [*κρατήστε την ημερομηνία] και δημοσιεύτηκε, όπως ο νόμος ορίζει, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με τον αριθμό ΦΕΚ 84/18 Φεβρουαρίου 2016. [*κρατήστε επίσης και αυτή την ημερομηνία], στο φύλο υπαλλήλων ειδικών θέσεων και οργάνων διοίκησης φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα... 

Με την απόφαση αυτή, το υπουργείο αντικαθιστά δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου. Ωστόσο, το περίεργο είναι ότι η θητεία τους διαρκεί μόλις… μια ημέρα.

Σύμφωνα με την απόφαση τα δύο νέα μέλη, που αντικατέστησαν τα δύο άλλα παλιά μέλη του Δ.Σ., αναλαμβάνουν στις 16 Φεβρουαρίου 2016 τα καθήκοντά τους και η θητεία τους λήγει όταν λήξει η θητεία του υπάρχοντος Δ.Σ., που λήγει στις 17 Φεβρουαρίου 2016, δηλαδή παρέμειναν στο Δ.Σ. για … μια ημέρα.

Το χειρότερο επίσης είναι ότι το ΦΕΚ -δηλαδή νόμος του κράτους με υπουργική απόφαση- δημοσιεύτηκε όχι στις 16, άλλα στις 18 Φεβρουαρίου 2916. Δηλαδή μια ημέρα μετά που έληξε η θητεία των νέων μελών. Δηλαδή εκτός τόπου και χρόνου.

Πρόκειται για πραγματικό τραγέλαφο στα θέματα Υγείας που απορεί κανείς ποιος ο λόγος για την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης να οριστούν δύο νέα μέλη, να αντικαταστήσουν δύο άλλα παλιότερα μέλη και να λήξει η θητεία τους σε μια ημέρα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα δύο μέλη που ορίστηκαν για μία ημέρα στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καρπενησίου -σημειωτέον ότι σήμερα το Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο- είναι τα εξής όπως αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση:

“1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ του Αλεξάνδρου, Συν/χος Γιατρός ΕΣΥ, ως τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρο, σε αντικατάσταση του Αρμάγου Χρήστου, με αναπληρωτή του τον ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανέστη σε αντικατάσταση του Διαμαντή Ιωάννη.

2. ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη, Ελεύθ. Επαγγελματία, ως τακτικό μέλος, σε αντικατάσταση του Λαθύρη Κωνσταντίνου, με αναπληρώτριά του την ΧΑΛΚΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ του Σπυρίδωνα, Ιατρός, σε αντικατάσταση του Καμαρέτσου Νικολάου.” 

Για ενημέρωση, να θυμίσουμε ότι: 

Ο Οικονόμου Φώντας είναι ο γνωστός παιδίατρος του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Ο ίδιος διετέλεσε για λίγο βουλευτής Ευρυτανίας με τη Ν.Δ. όταν ανέλαβε το 1990 μετά  τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη.

Αντικατέστησε τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Χρήστο Αρμάγο. Πρώην αντιδήμαρχος Καρπενησίου και δημοτικός σύμβουλος καθώς και πρώην υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κωνσταντίνος Μπακόλας, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) και παραμένει όπως λέει πολιτευτής Ευρυτανίας. Αντικατέστησε τον Λαθύρη Κώστα, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας νομού Ευρυτανίας. 

σ.σ. Η άποψή μας είναι ότι πρόκειται για προφανές λάθος των υπηρεσιών, αλλά και η βιασύνη της διοίκησης -αλήθεια είχαν ενημερωθεί οι υπουργοί;- να αντικαταστήσει δύο μέλη ενός Δ.Σ. για μια ημέρα πριν λήξει και κανονικά η θητεία τους, δεν έχει λογική.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ